Správy

Emotívna ROZLÚČKA s policajtom Filipom: Slová od prezidenta o tom, aký bol slušný

Smutné chvíle prežívajú od pondelka všetci príslušníci policajného zboru na Slovensku. O život prišiel ich statočný kolega, s ktorým sa v piatok rozlúčili.

Ilustračný obrázok k článku Emotívna ROZLÚČKA s policajtom Filipom: Slová od prezidenta o tom, aký bol slušný
2
Galéria

V piatok sa v rímskokatolíckom kostole Narodenia Panny Márie v Ľuboticiach policajný zbor definitívne rozlúčil so svojím statočným kolegom Filipom, ktorý v pondelok zahynul po tragickej streľbe kolegu Martina. Polícia Slovenskej republiky o rozlúčke informuje na sociálnej sieti.

Slušný človek

Prejav policajného prezidenta Štefan Hamran prečítala na mieste mladá policajtka, rozlúčky sa nezúčastnil. Na sociálnej sieti polícia uverejnila jeho ďalšie slová: „Dnes sa konal pohreb nášho kolegu Filipa Suchára – Tureka, ktorý prišiel za tragických okolností počas výkonu služby o život. Pre Policajný zbor je to obrovská tragédia a strata. Touto cestou by som chcel Filipovej rodine a kolegom vyjadriť moju úprimnú sústrasť. Napriek tomu, že som Filipa osobne nepoznal, podľa mojich informácií to bol slušný človek a pracovitý profesionál, ktorý si zodpovedne plnil svoje povinnosti,“ znie jeho stanovisko.

Slová policajného prezidenta polícia tlmočila online aj ďalšími podrobnosťami.

Zastavil kontrolu

„Vzhľadom na to, aby som vylúčil akékoľvek pochybnosti o nezaujatosti pri vyšetrovaní tohto prípadu, zastavil som kontrolu, ktorú vykonávalo krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove. Po mojej vzájomnej dohode so zástupcom riaditeľa Úradu inšpekčnej služby bude inšpekcia okrem trestného stíhania vedeného v tejto veci, vykonávať aj kontrolu,“ uzavrel Hamran podľa statusu polície SR na facebooku.

Objektívom: Rozlúčka s policajtom Filipom, ktorého zastrelil kolega
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM