Hádzaná

Problém v Tatrane Prešov: Hádzanári stratili body a tréner nevie, kto bude hrať

Hádzanári Tatrana Prešov prišli vo svojom šiestom vystúpení v extralige o doterajšiu sériu výhier. So súperom z Považskej Bystrice si body podelili.

Ilustračný obrázok k článku Problém v Tatrane Prešov: Hádzanári stratili body a tréner nevie, kto bude hrať
Zdroj: Viktor Zamborský

V domácom prostredí s Považskou Bystricou remizovali 26:26 (12:14). Napriek prvej strate ostáva Tatran aj naďalej na čele tabuľky so ziskom 11 bodov.

Najlepším strelcom Tatrana v zápase bol Roman Carapkin so šiestimi gólmi. Repríza finále pohára z minulej sezóny mala od začiatku vyrovnaný priebeh.

Po polčase viedli hostia

Tatran sa dostal do vedenia gólom Grzentiča a do polovice prvého polčasu si udržiaval mierny náskok, no pri vylúčení Vučka hostia sériou troch gólov otočili z 5:7 na 8:7 vo svoj prospech a v druhej časti úvodného dejstva to boli oni, kto sa držal vo vedení.

Polčas ukončili gólmi Vallo a Briatka a tak hostia odchádzali do šatní s dvojgólovým náskokom (12:14). Ten im však vydržal iba necelé tri minúty, keďže Carapkin a Rábek v úvode druhého polčasu vyrovnali na 14:14.

Tatran následne išiel do dvojgólového vedenia (18:16), ale hostia sa nevzdávali a stav opäť vyrovnali na 18:18. Zaujímavý priebeh malo derby aj v ďalších minútach, keď na tri presné strely Tatrana (21:18) odpovedali hostia dokonca štvorgólovou šnúrou (21:22).

Dráma vrcholila v poslednej päťminútovke, do ktorej išli hostia s náskokom 25:24 po premenenej sedmičke Briatku a navyše v dvojminútovej početnej výhode pri vylúčení Vučka.

V oslabení sa presadil Cabezon, no na druhej strane kontroval Burnazovič a poslal hostí opäť do vedenia. Tatran mal v závere príležitosť zahrať si presilovku, no Cabezon nepremenil sedmičku. Vyrovnať sa však podarilo Michalkovi a po nevydarenej koncovke hostí mali domáci v závere možnosť rozhodnúť.

K zakončeniu sa však dostali až po uplynutí hracej doby a hoci Rábek prestrelil múr Považskej Bystrice, cez brankára jeho strela už neprešla, a tak sa duel skončil deľbou bodov.

Tréner o problémoch

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Nechcem, aby to znelo ako výhovorka, pretože nie som ten typ. Ale takmer polovica mužstva je zranená a tá druhá je chorá, má teplotu a hrá pod tabletkami. Okrem zranených Urbana, Lapajneho a Gatineho nie sú v poriadku Grzentič, Carapkin, Straňovský, Krok i Čupryna. Neviem kto bude hrať v sobotu a to je problém, pretože hráči nemôžu trénovať naplno. Situácia nie je dobrá. Hovorím to preto a prosím našich fanúšikov, aby pochopili mňa i hráčov. Aby nám práve teraz pomohli a ostali pozitívni, aby ich takouto energiou dobili. Nie žeby chlapci nechceli hrať, no nemôžu. Možno aj preto, hoci sme si vypracovali náskok, urobili technické chyby. Sú unavení a chcú rýchlo rozhodnúť, no nejde to tak ľahko. Budeme skúšať, koho v sobotu zaradíme do zostavy.“

Martin Straňovský, kapitán Tatrana: „Išli sme do zápasu s tým, že ho chceme vyhrať. Nastúpili sme naňho v zložení, v akom sme nastúpili bez zranených a s chorými hráčmi, no to nemôže byť výhovorka. Zápas by sme mali vyhrať aj s polovicou mužstva. Nedarilo sa nám ale, boli sme celý zápas v kŕči. Keď sme sa dostali do vedenia o tri góly, spravili sme zlé nahrávky a našimi chybami sa Považskej podarilo vrátiť do zápasu, ktorý napokon skončil remízou.“

SHE – 7. kolo: Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 26:26 (12:14)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 4, M. Šárpataky, Djerič, Michalka 5, Magdolen, Krok, Ľ. Šárpataky, Muňoz Cabezon 4, Vučko 1, Straňovský 2, Hozman, Fodorean 1, Carapkin 6, Grzentič3.
  • Najviac gólov súpera: Vallo 7, Burnazovič 5, Briatka 5/3
  • 7-metrové hody: 1/0 – 3/3
  • vylúčenia: 6 – 6.
  • Priebeh: 1:0, 3:3, 6:4, 7:7, 9:11, 12:12, 14:14, 18:16, 18:18, 21:18, 21:22, 24:23, 25:26.

Najbližší zápas čaká na zelenobielych už v sobotu 12. októbra o 18. hodine, kedy sa zverenci Slavka Golužu predstavia v Tatran handball aréne v zápase 4. kola Ligy majstrov proti švédskemu šampiónovi IK Sävehof. V najvyššej domácej súťaži Slovnaft handball extralige sa Prešovčania predstavia v stredu 16. októbra na palubovke Šale.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM