Hádzaná

SÚHRN po zápase: V Záhrebe hrali prešovskí hádzanári proti Pekingu a darilo sa im

Hádzanári Tatrana Prešov si pripísali na svoje konto tretie víťazstvo v prebiehajúcom ročníku SEHA Gazprom ligy. Dobrý výsledok prišiel v sobotu proti Pekingu.

Ilustračný obrázok k článku SÚHRN po zápase: V Záhrebe hrali prešovskí hádzanári proti Pekingu a darilo sa im
Zdroj: Seha league

V zápase 5. kola vyhrali v Záhrebe nad tam sídliacim tímom čínskeho Pekingu 36:19 (21:8). Úvodnú polovicu skupinovej fázy súťaže tak ukončili s deviatimi bodmi. Najlepším strelcom zelenobielych v zápase bol Roman Carapkin, ktorý zaťažil konto súpera siedmimi gólmi.

Duel mal od začiatku jednoznačný priebeh a jeho scenár režírovali hráči Tatrana. Tí v úvodných desiatich minútach držali priemernú streleckú bilanciu čo minúta to gól a v 10. minúte viedli už 10:2.

Náskok narastal

Vďaka dobrej obrane sa zelenobieli presadzovali rýchlymi kontrami, ale úspešní boli aj z postu pivota. Po štvrťhodine hry bol náskok zverencov Slavka Golužu už desaťgólový (15:5) a bolo jasné, že čínsky tím si na prvý úspech v nadnárodnej súťaži bude musieť počkať.

Do druhého polčasu vstupoval Tatran s 13-gólovým rozdielom (21:8) a aj napriek prestriedaniu náskok zelenobielych narastal. Jubilejný tridsiaty gól padol po Carapkinovom zásahu v 48. min (30:13).

Ruský legionár sa napokon stal aj najlepším strelcom nášho tímu. Najvyšší náskok mali Prešovčania minútu pred koncom, keď po Hozmanovom góle viedli o 19 gólov (36:17), ale dva góly inkasované v závere upravili výhru Tatrana na sedemnásťgólový rozdiel.

Pohľad trénera

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Od chlapcov som chcel, aby sme začali naplno, vytvorili si náskok, aby sme potom mohli rotovať viac chlapcov, keďže sme stále na cestách a máme v nohách veľa zápasov. Chlapci sa k tomu postavili dobre a túto úlohu zvládli. Okrem víťazstva je dôležité, že minutáž dostali i rekonvalescent Martin Straňovský a Roman Carapkin, ktorý dlho nehral v útoku. Teraz sme mu dali šancu a všetko fungovalo. Teraz sa musíme pripravovať na ďalšie zápasy, najskôr v stredu na Považskú Bystricu a v sobotu na Sävehof.“

Hlasy hráčov

Roman Carapkin, najlepší strelec Tatrana v zápase: „Od začiatku sme hrali dobre v obrane, dali ľahké góly z protiútokov. Zahrať takto hneď od začiatku bolo veľmi dôležité. Vedeli sme, že prvých desať minút musíme hrať naplno, vypracovať si náskok a potom to už bude pre nás ľahšie. Druhým momentom je, že aj v útoku sme hrali to, čo chcel tréner a čo sme trénovali na tréningoch. Ja som spokojný s výsledkom a chlapom ďakujem.“

Martin Straňovský, kapitán Tatrana: „Povinné víťazstvo z našej strany. V takejto zostave, v akej sme tu boli, sme nastúpili od začiatku veľmi koncentrovane a vyhrali sme jednoznačným rozdielom. Išlo nám o dva body a som rád, že som sa po týždni a pol vrátil do zostavy a mal si možnosť zahrať.“

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Pripravovali sme sa na ťažší zápas. Vedeli sme, že budú behať. Mysleli sme si, že začnú s vysunutou agresívnou obranou. Myslím si, že k zápasu sme pristúpili na sto percent. Hrali sme bez stredných spojok, bez pár zranených hráčov, snažili sme sa ale dodržiavať pokyny. Mali sme 3–4 signály, ktoré sme mali točiť dokola a hrať podľa nich. Som rád, že nám to vychádzalo. Dobre sme stáli v obrane, mali sme tam dobré zákroky. Pekne zachytali aj brankári, takže chlapcom gratulujem a som rád, že to skončilo takýmto výsledkom.“

Mario Cvitkovič, brankár Tatrana: „Je to pre nás dôležité víťazstvo. Možno to tak nevyzerá podľa skóre, ale keďže sme nastúpili bez viacerých zranených či chorých hráčov, sme radi, že to takto dopadlo. Urobili sme to, čo tréner chcel. Pristúpili sme k zápasu seriózne, mali dobrú obranu a využívali rýchly protiútok. Teraz sa už musíme sústrediť na ďalšie zápasy a zahrať ich ešte lepšie.“

Peking Sport Univesity – Tatran Prešov 19:36 (8:21)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič– Rábek 4, Djerič 3, Lapajne, Muňoz Cabezon 5/1, Hozman 3, Vučko 2, Straňovský 2, Fodorean 3, Michalka 3, Grzentič 4, Carapkin 7, Afanou-Gatine.
  • Najviac gólov súpera: Yu Wang 6/2
  • 7-metrové hody: 3/6 – 1/1
  • vylúčenia: 0 –4.
  • Priebeh: 0:2, 1:5, 2:10, 4:11, 5:17, 8:18, 10:22, 12:29, 15:33, 17:33, 17:36.

V budúcom týždni čakajú hráčov Tatrana Prešov dva zápasy. Najskôr sa predstavia v stredu 9. októbra od 18. hodiny v domácej Tatran handball aréne v repríze minuloročného finále Slovnaft handball extraligy s Považskou Bystricou.

A v sobotu 12. októbra takisto od 18. hodiny ich čaká domáci súboj aj v Lige majstrov proti švédskemu IK Sävehof. V SEHA Gazprom lige sa zverenci Slavka Golužu najbližšie predstavia až v utorok 29. októbra na palubovke Motoru Záporožie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM