Iné športy

Na medzinárodnej súťaži sa zaskveli prešovskí taekwondisti: Získali 5 zlatých medailí

V maďarskom meste Monor sa uskutočnil v poradí už ôsmy ročník medzinárodnej súťaže v taekwonde. A Prešovský klub zahviezdil, veď 5x získal zlato.

Ilustračný obrázok k článku Na medzinárodnej súťaži sa zaskveli prešovskí taekwondisti: Získali 5 zlatých medailí
Zdroj: ŠK TKD GE-BAEK Prešov

V maďarskom meste Monor sa uskutočnil v poradí už ôsmy ročník medzinárodnej súťaže Myghtyfist Taekwon – Do ITF Eagls Cup. Išlo o prvú tohto ročnú medzinárodnú súťaž v Taekwon – Do ITF detí, kadetov, juniorov, seniorov jednotlivcov aj tímových súťaží.

A na takejto prestížnej medzinárodnej súťaži nemohli chýbať ani členovia prešovského klubu. Na turnaji si súťažiaci zmerali svoje sily, zručnosti a schopnosti v disciplínach Taekwon – Da ITF: športový boj, súborné cvičenia, prerážacie techniky a špeciálne techniky detí, kadetov, juniorov a seniorov.

Za ŠK TKD GE-BAEK Prešov hájili farby mesta Prešov 16 športovcov a trénerská dvojica Veronika Balážová a Marcel Petro. Všetci súťažiaci prešli nevyhnutnou registráciou spojenou s vážením.

Celkovo majú 17 kovov

Zástupcov ŠK GE- BAEK Prešov na tejto medzinárodnej súťaži v jednotlivých kategóriách čakala silná konkurencia v počte vyše 500 súťažiacich zo 40 klubov a 9 krajín.

Ani v tejto silnej konkurencii sa členovia prešovského klubu nestratili a v jednotlivých kategóriách sa so svojimi súpermi o cenné kovy riadne popasovali. Celkovo za obidva súťažné dni vybojovali 17 cenných kovov, z toho 5 zlatých, 7 strieborných a 5 bronzových medailí.

Medzi najúspešnejších patrila seniorka Lenka Palaščaková, ktorá si vyskákala a vykopala zlatú medailu v špeciálnych technikách a striebornú medailu v súborných cvičeniach do IV. danu.

Komu sa darilo najviac?

Senior Jakub Tomáš si vybojoval zlatú medailu v športovom boji a striebornú medailu v súborných cvičeniach do II danu. Juniorka Diana Obcovičová vybojovala zlatú medailu v súborných cvičeniach do II. danu a striebornú medailu v športovom boji. Kadetka Teresa Kručayová získala zlatú medailu v súborných cvičeniach a striebornú medailu v športovom boji.

Ďalšie cenné kovy pre klub vybojoval Ľubomír Vrábeľ – bronz v súborných cvičeniach do I. danu, Veronika Balážová zlato v súborných cvičeniach do III. danu, David Trochan striebro v športovom boji, Dominik Saviolli bronz v súborných cvičeniach, Laura Gutisová bronz v súborných cvičeniach, Samuel Karniš bronz v súborných cvičeniach, Karolína Lenhartová striebro v športovom boji a Stanislav Szecszody striebro v športovom boji.

Nedávno sa v Prešove objavil známy YouTuber MOON a potešil žiakov z Klubu nadaných detí. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vyvolal obrovský záujem: Prešovských fanúšikov navštívil YouTuber MOON
5
Galéria
Zdroj: Klub nadaných detí
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM