Futbal

Iný pohľad na futbalistu Tatrana Ivanka Maceja: V súkromí má záľubu v motorkách

Futbalista Tatrana Prešov Ľubomír Ivanko Macej je skúseným hráčom zelenobielych. V súkromí sa venuje aj iným aktivitám, napríklad našiel záľubu v motorkách.

Ilustračný obrázok k článku Iný pohľad na futbalistu Tatrana Ivanka Maceja: V súkromí má záľubu v motorkách
Zdroj: archív Ľ. Ivanka-Maceja

Futbal už niekoľko rokov kombinuje so záľubou v motorkách. Na nej jazdí každý deň na tréningy aj do práce do Košíc, kde chodí pre zmenu účtovať.

Najprv mal skúter

Prešovský futbalista si obľúbil jazdu na motorke vďaka svojmu kamarátovi. „Úplne na začiatku som mal skúter. Jazdil som aj s motorkou iba po okolí, taký naháč. Tento rok som si kúpil druhú. Chcel som inú, ale nebola taká, ktorá by bola cenovo dostupná a v poriadnom stave. Kúpil som si inú. Mám teraz deväťstovku kubatúru, stodesať koní,“ prezradil prešovský futbalista.

Pre niektorých znamená jazda na motorke vášeň a záľubu, pre iných zasa obavy a strach. Ako vnímajú Ľubov koníček jeho najbližší? „Keď som povedal, že si idem robiť vodičák na motorku, rodičia mali obavy. Potom sa so mnou oco previezol na motorke a smial sa, že to bolo super. Teraz rodičia vidia, že jazdím normálne a nebláznim sa.“

Živia ho nohy, takže…

Zaujímalo nás, čo 26-ročného hráča Tatrana baví na tejto vášni najviac. „Neláka ma maximálna rýchlosť. Páči sa mi akcelerácia, keď odštartujem z nuly na 150, ale mimo mesta. Keď chce mať človek také auto, stojí to viac peňazí. Na motorke je jazda dobrodružnejšia, zábavnejšia a keď idem do zákruty, je to trošku nebezpečné. Takže sa veľmi nenakláňam, keďže ma živia nohy,“ zasmial sa počas rozhovoru pre web 1fctatran.sk.

Motorka je jeho každodenný dopravný prostriedok, ktorým sa presúva sa z Prešova do Košíc. Na motorke preletí túto cestu raz-dva a vyhne sa kolónam. V Prešove trénuje a hrá futbal, v Košiciach sa venuje práci účtovníka.

Aktivity mimo futbalu

„Študoval som na Prešovskej univerzite v Prešove na Fakulte manažmentu a na Technickej univerzite v Košiciach. Prvé tri roky som bol v Prešove a na inžiniera som išiel na techniku do Košíc. Účtovníctvo ma bavilo od strednej školy, venovať som sa mu začal po skončení prvého stupňa vysokej. Začínal som u súkromného klienta, teraz pracujem na tejto pozícii v košickej firme,“ dodal pre webstránku klubu 1fctatran.sk.

Pozrite si aj video Michalovčanky Heleny Kočiškovej, ktorá sa venuje paličkovanej čip­ke.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM