Ľubomír Hudačko Rôzne Šport

Prešovská rodáčka pracuje v športovej TV, o zaujímavosti nemá núdzu: Aj toto už zažila!

Rodáčka z Prešova Sonia Krajčová prezradila nejednu zaujímavosť, ktorú zažila pri svojej práci. Dozviete sa napr. aj o jej spoločnom speve s Filipom Šebom.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská rodáčka pracuje v športovej TV, o zaujímavosti nemá núdzu: Aj toto už zažila!
4
Galéria
Zdroj: archív S. Krajčovej

V športovej televízii Digi Sport je Sonia Krajčová režisérkou a podieľa sa aj na príprave všetkého, čo v štúdiu vidíme. Táto prešovská rodáčka pre náš portál prednedávnom zaujímavo opísala svoju prácu. S jej chlebíčkom však súvisia aj rôzne úsmevné momenty či zaujímavosti, ktoré sa jej podarilo zažiť. A práve najmä o nich sa dočítate v nasledujúcom článku.

Spievala so Šebom

„Kurióznych vecí sa nazbieralo počas tých rokov veľa. Napríklad Martina Škrteľa som sa namiesto na Arménsko opýtala na Azerbajdžan, veľakrát som zabudla otázku, ktorú som chcela položiť a musela som improvizovať, alebo som v „ušku“ počula, čo kolegovia riešia v réžii a nevedela som sa sústrediť na moderovanie,“ prezradila Sonia.

Ako pokračovala, vtipný zážitok bol, keď futbalisti Slovana raz oslavovali titul na námestí v Bratislave. „Ja som išla za Filipom Šebom, ktorého sme potrebovali do prenosu na rozhovor. Skončilo sa to tak, že som s ním musela najskôr spievať na pódiu We are the champions a až potom sa mi podarilo dostať ho pred kamery,“ spomína s úsmevom.

Najrušnejšie je to podľa jej slov počas vysielania štúdií, kde sa musí človek rozhodovať každú sekundu a občas sa musí za pochodu všetko zmeniť. Sonia okrem toho nazbierala veľa rozhovorov aj s hráčmi z najvyššej súťaže.

Bola fanúšičkou Greška

Takto si ich zafixovala v pamäti: „S duom Šebo – Halenár sme si na lige užili veľa zábavy, Trenčania sú odjakživa veselá partia, chalani zo Žiliny sú úplní profíci, čo sa týka televíznej komunikácie. A splnený sen bolo stretnutie s Vraťom Greškom, ktorého fanúšičkou som bola, keď som bola malá. Veľmi si vážim trénerov Martina Ševelu a Adriána Guľu. Ten zoznam je veľmi dlhý, ale vo všeobecnosti platí, že všetci futbalisti sa vždy ku mne správali priateľsky a ústretovo, nikdy neriešili, že som žena, skôr to bol plus. Občas odpovedali aj na otázky, na ktoré by moji chlapskí kolegovia nedostali odpoveď,“ prezradila nám sympatická rodáčka z Prešova.

Ďalší známy prešovský rodák z tohto fachu je Marcel Merčiak. Ako vníma žijúcu komentátorsku legendu mladá režisérka? „Marcel je môj bývalý kolega z STV, dodnes si pamätám ako mi on ako fanúšik Manchestru United v 2010 zablahoželal k majstrovskému titulu Chelsea, ktorej fandím. Marcel je výnimočný, tak ho vníma celá športová rodina na Slovensku, všetkým sa nám spája jeho hlas s najväčšími úspechmi slovenského futbalu. Už čoskoro sa dostane do učebníc,“ hovorí ďalej s úsmevom Sonia.

Na našu otázku, kto je jej vzorom z prostredia známych športových komentátorov, sa rozpovedala Sonia Krajčová taktiež.

Rozhovory s hviezdami

„Môj komentátorský miláčik je Vlastimil Kaiser. Veľmi milý a priateľský človek, neuveriteľný profík a „stará škola“. Keď si pri komentovaní vyberie kartičky pripravené o každom hráčovi a rozloží si to na stôl, to je proste magické. Veľmi rada som počúvala komentovanie Viktora Blažeka, ktorý je teraz už môj šéf a tiež sa mi páči môj kolega Matúš Lukáč, ktorý sa už dostal na úroveň špičkového komentátora,“ uviedla. Na záver nám prezradila i to, s ktorými známymi futbalistami sa doposiaľ stretla, resp. zrealizovala rozhovor.

„Napríklad s bývalou chorvátskou hviezdou Davorom Šukerom. Taktiež aj s Garym Cahillom – kapitánom Chelsea a osobne sa poznám aj s Nikicom Jelavičom. V našom štúdiu v DIGI Sport bol Salvatore Schillaci, najlepší strelec majstrovstiev sveta 1990, či Vladimír Šmicer a určite som na niekoho zabudla. Čo sa týka slovenských hráčov, robila som rozhovory s takmer všetkými súčasnými reprezentantmi. S Jánom Muchom je vždy dobrá debata pri vypnutých kamerách. Môj obľúbenec vždy bol Peter Pekarík, ten má vynikajúci televízny prejav a fantasticky formuluje myšlienky,“ zakončila náš rozhovor Sonia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Poznáme ju zo známej športovej TV: Sonia Krajčová sa venuje najmä réžii
4
Galéria
Zdroj: archív S. Krajčovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM