Rôzne

Prežite júl v okolí Humenného zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

V okolí Humenného sa počas mesiaca júl chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovných 10, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Prežite júl v okolí Humenného zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

1. júl: My sme východ

Toto podujatie sa stáva už tradičnou súčasťou leta v Humennom. Na jednodňovom festivale s názvom My sme východ, ktorý sa uskutoční na Námestí slobody, sa predstavia kapely Rusnaćs, Kandráčovci či IMT Smile!

(30. jún)-2. júl: Zemplín Veterán Rallye

Aj keď ide o akciu týkajúcu sa predovšetkým územia Dolného Zemplína, tento ročník zavíta konvoj veteránov aj priamo do Humenného! A to konkrétne v druhý deň podujatia a teda v sobotu 1. júla, pričom o 9:00 hod. odštartuje 142 kilometrov dlhá etapa Veteránmi za pamiatkami UNESCO. Podľa plánu organizátorov podujatia by o 10:00 hod. mali mať účastníci etapy zastávku v Humennom pri kaštieli, kde prebehne výstava veteranistických automobilov a motocyklov. Viac sa dočítate tu.

2. júl: Deti na bike

V nedeľu 2. júla sa v Humennom uskutočnia detské cyklistické preteky a to v rôznych kategóriách. Trasa bude viesť Námestím slobody a Parkom mieru. Podrobnosti nájdete tu.

7.-8. júl: Miss Domaša

Obľúbené letovisko nájde svoju novú kráľovnú krásy. V stredisku Valkov – Tíšava bude počas dvoch dní pripravený okrem veľkej dávky krásy aj mimoriadne atraktívny hudobný program. V piatok sa návštevníkom predstaví slovenská dídžejská špička a v sobotu bude prebiehať finálový večer v sprievode hudobných hviezd ako napríklad David Koller, Beáta Dubasová, Marián Čekovský či Igor Kmeťo ml..

8. júl: Okolo Domaše

Športové podujatie, ktoré počtom účastníkov láme rekordy. V posledných ročníkoch išlo vždy o štvorciferné číslo a veľký záujem sa predpokladá aj počas tohto jubilejného 10. ročníka. Na svoje si prídu ako vždy všetci cyklisti vrátane tých rekreačných bez ohľadu na aktuálnu kondičku. Na Dobranskej zátoke vyrastie na jeden deň cyklo mestečko plné atrakcií.

8.-9. júl: Dni Habury

Zaujímavé podujatie sa chystá aj v Habure a to na tamojšom amfiteátri. Prítomným sa predstavia okrem iných Lúčnica, Žobráci, Kristína či No Name. Akciu budú moderovať Michal Hudák, Marián Čekovský a doplní ich Martin Dejdar z Česka. Viac tu!

9.-14. júl: Fantazijný svet Insity

Dni, kedy si prídu na svoje milovníci umenia a obdivovatelia fantazijného sveta insitných umelcov. V areáli skanzenu sa uskutoční výtvarný plenér Insita 2017, počas ktorého môžete sledovať proces tvorby desiatky umelcov.

14.-15. júl: AMFIK Šírava fest

Na obnovenom letnom amfiteátri na Zemplínskej šírave sa uskutoční druhý ročník dvojdňového hudobného festivalu Amfik Šírava fest. A je sa na čo tešiť. Nebude chýbať svetoznáma skupina Rednex, predstavia sa aj kapely Desmod, Horkýže Slíže, Gladiátor, Smola a Hrušky a ďalší.

21.-22. júl: SunDance Festival

V stredisku Lúč na Zemplínskej šírave sa toto leto uskutoční jubilejný 10. ročník najväčšieho open air festivalu elektronickej tanečnej hudby na Slovensku. Predvedú sa zahraniční headlineri a top slovenskí a českí dídžeji, ktorí sa na SunDance predstavili za posledných 9 rokov.

30. júl: Drugethovské hradné slávnosti

Na Brekovskom hrade nebudú ani toto leto chýbať Drugethovské hradné slávnosti. Tešiť sa môžete okrem stredovekej stavby a krásnych pohľadov aj na historický šerm, sokoliarov, divadlo pre deti či stredovekú hudbu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM