Ľubomír Hudačko Rôzne

NAJ učiteľka gymnázia v Prešove po poslednom školskom dni: Žiaci mi dávajú sladkosti, ďakujem im za pribúdanie kíl :)

Obrovskou úľavou je posledný školský deň nielen pre žiakov, ale i pedagógov. Dejepisárka Tamara Pavlovová sa na vytúžené prázdniny teší. Svojim žiakom ďakuje aj za pribúdanie kíl, keďže ju vo veľkom zásobujú sladkosťami.

Ilustračný obrázok k článku NAJ učiteľka gymnázia v Prešove po poslednom školskom dni: Žiaci mi dávajú sladkosti, ďakujem im za pribúdanie kíl :)
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Tamara Pavlovová učí už 28 rokov. Vždy dobre naladená dejepisárka je u študentov prešovského Gymnázia J. A. Raymana obľúbená, o čom svedčí i jej víťazstvo v ankete o naj učiteľa. Čítajte tiež celý ROZHOVOR s Tamarou Pavlovovou.

Problémy so sladkosťami

Zaujímalo nás, čo s kvetmi, ktoré dostáva na konci školského roka. „Odnášam ich na hrob svojmu ockovi, lebo aj on bol učiteľ. No väčší problém mám so sladkosťami, ktorými ma žiaci obdarujú. Všetko v pohode skonzumovať mi však umožní dovolenkové obdobie. Svojim žiakom tak ďakujem aj za pribúdanie kíl,“ hovorí s úsmevom vyučujúca.

Ako poznamenala, uplynulý rok bol, ako každý iný, opäť náročný. „Pokračovali sme v stabilne dobrých dosahovaných výsledkoch, čím sa napĺňal školský vzdelávací program. Na škole sme zorganizovali množstvo aj mimoškolských aktivít, ktoré prispievajú k rozvoju osobnosti absolventa GJAR. Záver roka od maturitných písomiek, cez prijímacie pohovory, ústne maturitné skúšky, až záverečnú klasifikáciu bol veľmi hektický. No naša škola si to trocha spríjemnila zaujímavou zahraničnou exkurziou po Škandinávii. Takže na dovolenku a žiaci na prázdniny, odchádzame plní zážitkov a dojmov,“ uviedla.

Teší sa na prvé vnúčatko

Prízvukuje, že termín „prázdniny“ platí pre žiakov, učitelia budú čerpať riadnu dovolenku. „Povedzte mi, kto by sa netešil? Aj ja patrím k tým kolegom, ktorí sa na dovolenku tešia, aj keď v závere sa zase teším už na návrat do školy, medzi svojich žiakov a kolegov,“ priblížila pocity.

Plány na letné dni si podľa svojich slov nevytvára, všetko záleží od počasia a možností. Chcela by s rodinou trochu zrelaxovať pri mori, potom ako každý rok navštíviť aj Tatry. „Augustové dni budem prežívať najintenzívnejšie, lebo sa nám ma narodiť prvé vnúčatko a to je to najkrajšie, čo ma cez dovolenku čaká,“ oznámila radostnú správu učiteľka a dodala: „Chcem zaželať Prešovu 24 veľa dobrých nápadov pri písaní, zaujímavých ľudí na rozhovor, ale hlavne celej pedagogickej obci krásne, slnečné dni, nech si oddýchnu po náročnej celoročnej práci,“ zakončila prianím Tamara Pavlovová.

Čítajte tiež:

Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z prešovských škôl dopadla najlepšie

Hurá prázdniny: Poznáte TOP letné destinácie ako šité pre deti v prešovskom regióne? KVÍZ

Testovanie deviatakov: PREHĽAD výsledkov všetkých škôl v našom okrese

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM