Ľubomír Hudačko Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovského gymnázia!

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Ako hodnotia študenti prešovského gymnázia svojich učiteľov, sme zisťovali priamo v chodbách školy. Kto si získal najväčšie sympatie prešovských gymnazistov?

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovského gymnázia!
Zdroj: Dnes24.sk

Na otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, odpovedali študento Gymnázia Jána Adama Raymana. Ich odpovede boli rôznorodé a padli viaceré mená. Napriek tomu sa našlo aj celkom jasné miesto pre víťaza.

Obľúbených je na škole viac

„Najradšej mám pani profesorku Pavlovovú, pretože je síce prísna, ale je jeden z mála učiteľov, ktorý ma môj prirodzený rešpekt hoc si ho nevynucuje. Mala som možnosť na vlastnej koži pocítiť, že aj keď je striktná, ma svoje pravidlá a zásady vie byť k človeku veľmi milá, vľúdna a pomôcť mu hoc len slovami. Táto osoba na mňa urobila veľmi veľký dojem a myslím si že si zaslúži rešpekt každého,“ povedala na margo tipu obľúbenosti učiteľa študentka Katarína.

Ema mala pre zmenu názor, ktorý určil iné meno: „Pani profesorka Kredátusová je moja najobľúbenejšia profesorka. Je ochotná, zlatá, dobre vysvetlí učivo a je pozitívne naladená,“ vyjadrila sa a podobne ju doplnila aj študentka Katka. Podľa nej je učiteľka vždy pozitívne naladená a nesmierne ústretová. Ak ste zvedaví, aké tipy majú gentlemani, Andrej v tom má jaso: „Pán profesor Gajdoš je najlepší, lebo je týpek a vie zo všetkého spraviť srandu,“ hovoril.

Učiteľka Pavlovová získavala náskok

Najobľúbenejším učiteľom pre zmenui podľa Lukáša je pán učiteľ Tomčák, sa s ním dá výborne pokecať. Peter vybral za svoju favoritku pani Kobulskú, pretože má veľmi milý prístup ku žiakom. Nina prezmenu uviedla, že jej obľúbený profesor je p. Gajdoš. Hodiny s ním sú vždy veľmi zaujímavé a vtipné. U ďalších opäť bodovala Tamara Pavlovová.

Študent Andrej mal jasnú voľbu taktiež: „Mojou najobľúbenejšou učiteľkou je pani učiteľka Pavlovová, pretože mi vysvetlí všetky veci z dejepisu, ktoré ma zaujímajú,“ ozrejmil, k čomu sa pridala aj Aďka: Obľúbená je u mňa profesorka Pavlovová je moja. Je to učiteľka, pred ktorou majú študenti rešpekt, no na druhej strane je veľmi ľudská ako máloktorý učiteľ, a preto ju mám veľmi rada. Taktiež rada spolupracuje so žiakmi a angažuje sa do školských akcií. Nechýba jej ani úsmev na tvári," dodala k téme.

Má rád jej heslo v angličtine

Opäť však bodovali aj ďalšie mená, Barbora, ktorá má veľmi rada Rusov a všetko s Ruskom spojené vybrala profesorku Novosadovú, pretože jej nevadí, keď na ruštine žiaci jedia je tolerantná, jej hodiny sú super a je na nich zábava. Podľa Bereniky je tá naj profesorka p. Maskalíková, lebo je to skrátka ona a žiadny iný dôvod nie je potrebný.

Jakub má najradšej pani Martinku Kušnírovú, pretože mu stále pomôže, poradí a hlavne keď ju vidí tak dobre naladenú, vždy mu vyčarí úsmev na tvári. U Tomáša pre zmenu bodovala pani p. Pončáková, lebo sa s ňou vždy môže super porozprávať po anglicky a na hodinách s ňou sa vždy baví s kolegami o rôznych témach – nielen z učebnice. A zároveň je to podľa neho úžasná osoba. Ako dodal, má rád jej heslo Mind your own business to lead a happy, easy and interesting life.

Profesorka Rolíková je ako kamoška

Pre nenahraditeľný humor a energiu bodovala u študentky Alexandry profesorka Dzurišinová a u Sašky bodovala opäť pani učiteľka Pavlovová. „Napriek tomu, že je striktná, je aj vtipná a usmievavá,“ uviedla. Podľa Natálie je jej triedna tá naj a to učiteľka Rolíková. Vždy sa o žiakov pekne stará a je ako ich kamoška. Ak správne počítate ako my, víťazkou sa stáva postupne pani učiteľka Pavlovová, ktorú podporila aj študentka Lea: „Moja najobľúbenejšia je pani profesorka Pavlovová, pretože nám vždy rada pomôže a je obľúbená v celej triede,“ hovorí.

Mišo vraví: „Pani učiteľka Pončáková je najlepšia, lebo má voľný prístup k veciam, nebazíruje a vďaka nej má iný pohľad na predmet angličtiny. Na hodinách je vždy voľná a príjemná atmosféra a učivo dokáže podať študentom zrozumiteľne a jednoducho. Samo vraví, že jeho obľúbená je pani profesorka Kazimírová, pretože aj napriek rešpektu ktorý voči nej žiaci majú sa dokážu na hodinách aj pobaviť a učivo vysvetľuje výstižne, jednoducho a bez zbytočných omáčok',“ uviedol.

Víťazka: Potešilo ma to

Annamária zvolila ako obľúbenú učiteľku Dudová, lebo vie veľmi dobre vysvetliť učivo a má milý prístup k žiakom. Bod dostala aj učiteľka Petrovská, lebo vie dobre naučiť a dá sa s ňou aj žartovať, čo ozrejmila Sára. Najlepšou profesorkou na GJAR-ku je určite pani Kollárová, lebo je strašne zlatá, zhovievavá a hlavne empatická, dokáže človeka pochopiť v každej situácii a taktiež pomôcť. Svoje hodiny vyučuje s láskou a veľmi zaujímavo. Takto vysvetlila svoj postoj Patrícia, ktorá ju má rada nielen ako profesorku, ale aj ako človeka.

Titul najobľúbenejšieho učiteľa si ale v našej ankete s náskokom napokon vyslúžil Tamara Pavlovová, ktorá učí dejepis. Na jej reakciu sme sa aj opýtali: „Určite ma to prekvapilo, ale aj veľmi potešilo, že si ku mne žiaci takto budujú vzťah. Ja ich mám rada a rada s nimi tiež pracujem. Možno aj to ovplyvnilo tú obľúbenosť, že mám na starosti žiacku školskú radu ako koordinátorka, takže so žiakmi prichádzam viac do styku. Snažím sa presadzovať ich záujmy, je to pre mňa veľké potešenie a povzbudenie do ďalších rokov mojej práce,“ uviedla svoje dojmy.

Čítajte tiež:

Za svoje zásluhy dostali ocenenie rovno od ministra: Mená učiteľov z Prešova, ktorým sa ušla veľká pocta!

Riaditeľ prešovského gymnázia v rozhovore: Viem byť prísny, ale nemám problém si zo seba uťahovať

Riaditeľ Gymnázia sv. Moniky otvorene: Málo o tom rozprávam, no z tohto sa teším!

Redakcii informácie poskytla a na ankete spolupracovala Karolína Prokopová/foto: archív gjar

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM