Správy

Na Delni sa mali konať nejasné aktivity za 100-tisíc eur: Primátorka Turčanová to stopla

V schválenom materiáli k zmene rozpočtu boli podľa primátorky príliš málo vysvetlené a nedostatočne zdôvodnené viaceré položky.

Ilustračný obrázok k článku Na Delni sa mali konať nejasné aktivity za 100-tisíc eur: Primátorka Turčanová to stopla
Zdroj: Mesto Prešov

Prešovská primátorka Andrea Turčanová nepodpísala uznesenie k zmene rozpočtu platného pre rok 2022, ktorú prijali poslanci 15. júna na rokovaní mestského zastupiteľstva.

Viac správ z Prešova:

Podľa jej slov v čase, kedy je potrebné šetriť, by bolo podpísanie uznesenia nezodpovedné. Médiá o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek. Primátorka podľa Tomeka využila sistačné právo a vychádzala zo zákona o obecnom zriadení.

Viaceré položky

Podľa neho môže primátor pozastaviť výkon uznesenia mestského zastupiteľstva, ak sa domnieva, že odporuje zákonu, alebo je pre mesto zjavne nevýhodné.

Viaceré položky v schválenom materiáli k zmene rozpočtu boli podľa Turčanovej príliš málo vysvetlené a nedostatočne zdôvodnené.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„V čase zvyšovania cien stavebných materiálov a stúpajúcich cien energií, kedy je potrebné šetriť aj na bežných výdavkoch mesta, by bolo podpísanie takéhoto uznesenia nezodpovedné,“ uviedla Turčanová.

Primátorka: Nelogické

Medzi prijatými poslaneckými návrhmi bol, ako povedala, napríklad presun financií v objeme 100-tisíc eur z rezervného fondu na bližšie nešpecifikované aktivity v areáli prírodného kúpaliska Delňa.

„V čase rozbehnutej letnej sezóny to považujem za nelogické a nehospodárne. Okrem toho sme sa ocitli v situácii, kedy po prelomení veta prezidentky k takzvanému prorodinnému balíčku musíme očakávať ďalšie zníženie príjmov mesta,“ skonštatovala Turčanová.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM