Ľubomír Hudačko Správy

NOVINKA vo Veľkom Šariši: Jazdia tam na špeciálnych kolobežkách, majú aj smerovky, FOTO

Majú najväčšie predné koleso, širšiu podložku na státie, nabíjačku na bezdrôtový telefón, dvojitý stojan, dvojité bubnové brzdy a dvojité odpruženie.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA vo Veľkom Šariši: Jazdia tam na špeciálnych kolobežkách, majú aj smerovky, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TIER

Vo Veľkom Šariši je po novom k dispozícii 30 kusov e-kolobežiek Tier. Jazdci si ich môžu prenajať za 0,13 centov za minútu, plus s jednoeurovým poplatkom za odomknutie.

Viac správ z Prešova a okolia:

„Zvyčajne ich nájdeme v blízkosti centrálnych dopravných uzlov, ako aj v iných rušných častiach mesta. Rámcové podmienky, ktoré zahŕňajú zónu pôsobenia a parkovacie zóny, boli definované a implementované v úzkej spolupráci s predstaviteľmi mesta. Obľúbenosť jednotlivých trás monitorujeme a rozhodovanie o umiestnení e-kolobežiek je podporené výsledkom týchto analýz,“ uviedla pre Dnes24.sk PR manažérka Ľubomíra Mardiaková.

Majú smerovky

Elektrokolobežky dostupné vo Veľkom Šariši sú podľa jej slov najlepšie vo svojej triede.

Majú najväčšie predné koleso, širšiu podložku na státie, nabíjačku na bezdrôtový telefón, dvojitý stojan, dvojité bubnové brzdy a dvojité odpruženie.

„Najnovšia generácia je vybavená ešte ďalšími funkciami, aby bola každá jazda čo najbezpečnejšia a najplynulejšia. Nové e-kolobežky sú vybavené prednými a zadnými smerovými svetlami pre dobrú viditeľnosť. Pridanie týchto funkcií odzrkadľuje inovatívnosť Tier-u ako popredného poskytovateľa mikromobility,“ spresnila Mardiaková.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Kto si ich chce vyskúšať, stiahne si aplikáciu Tier, nájde e-kolobežku na mape a odomkne ju naskenovaním QR kódu.

Ako ukončiť jazdu

„Pred ukončením jazdy je potrebné nájsť bezpečné miesto na zaparkovanie, posunúť stojan späť nadol, otvoriť aplikáciu a vybrať možnosť ukončiť jazdu. Akceptovaná je aj služba PayPal, pričom každá jazda je klimaticky neutrálna a krytá poistením,“ doplnila Mardiaková.

Prevádzku kolobežiek spustili v Bratislave už v júni 2021 a počas roka tam podľa Mardiakovej využilo zeleno-čiernu flotilu 176-tisíc užívateľov, ktorí vykonali takmer 67-tisíc jázd.

„Počet e-kolobežiek sa tam za rok zvýšil z 500 na približne 900. V máji 2022 sa spustila prevádzka v Košiciach, v júni 2022 v Trnave a Veľkom Šariši,“ konkretizovala s tým, že aktuálne pôsobia v 240 mestách po celom svete.

„V lete pozorujeme nárast záujmu o tento spôsob prepravy, keďže e-kolobežky sú ideálnym prostriedkom pre tých, čo sa chcú presúvať bezpečne, flexibilne a na čerstvom vzduchu,“ dodala Mardiaková na záver. Viac záberov nájdete vo fotogalérii.

Hl. foto: ilustračné

Objektívom: Kolobežky Tier ponúkajú nové možnosti jazdy
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM