Ľubomír Hudačko Správy

Mukačevská opeknela: Pri škôlke je vynovená cesta, pribudlo aj parkovisko s 9 miestami

Pri ceste sa opravili a rozšírili chodníky, zrealizované boli aj úpravy umožňujúce zadržiavanie vody v krajine, vďaka čomu sa zlepší miestna mikroklíma.

Ilustračný obrázok k článku Mukačevská opeknela: Pri škôlke je vynovená cesta, pribudlo aj parkovisko s 9 miestami
Zdroj: Mesto Prešov

Miestna komunikácia pri vstupe do areálu MŠ Mukačevská na Sídlisku III prešla kompletnou rekonštrukciou, Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Deväť miest

Nový asfalt bol položený na úseku dlhom viac ako 105 metrov.

„Rekonštrukciou prešli aj okolité chodníky, ktoré získali nový kryt z betónovej dlažby. Na takmer 30 metrovom úseku pribudol aj nový chodník, ktorý prepojil už tie existujúce. V lokalite taktiež vzniklo parkovisko s deviatimi miestami na parkovanie,“ vysvetlil Tomek.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Nezabúdame ani na malé projekty, o ktorých sa popri veľkých investíciách v našom meste hovorí menej,“ uviedla k téme primátorka Andrea Turčanová.

Vyše 60-tisíc eur

V rámci rekonštrukcie boli zrealizované podľa Tomeka aj úpravy umožňujúce zadržiavanie vody v krajine, vďaka čomu sa zlepší miestna mikroklíma a obmedzí sa prehrievanie územia. Na mieste je teraz aj nové dopravné značenie. „Celková cena rekonštrukcie predstavuje 65 462,00 eur s DPH,“ dodal Tomek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM