Ľubomír Hudačko Šport

Kto išiel okolo, musel na nich nechať oči: Siláci v Prešove prevracali 400 kg pneumatiku a nielen to

Potili sa s nimi aj diváci. Taká sila, aká sršala zo štrnástich strongmenov v Prešove sa len tak nevidí. V rámci prvého kola Slovenského pohára totiž predviedli ohromnú výdrž. Prinášame vám fotky z miesta a aj video.

Ilustračný obrázok k článku Kto išiel okolo, musel na nich nechať oči: Siláci v Prešove prevracali 400 kg pneumatiku a nielen to
Zdroj: Dnes24.sk

Až štrnásť silákov sa v Prešove pustilo do boja o body do konečného hodnotenia. Medzi nimi sa objavilo i množstvo novicov v súťažnom zápolení Slovenskej asociácie silných mužov.

Dvíhali 110 kg kladu

V Prešove sa totiž rozbehla sezóna „strongmanov“. Hvizdom píšťalky medzinárodného rozhodcu a spoluorganizátora podujatia, Pavla Gugu, sa začal úvodný test sily pliec a tricepsov. Otváracou skúškou bolo dvíhanie 110 kilogramovej klady. Neskutočnú silu bez prerušenia predviedol Milan Šuľan, ktorý nasúkal poľahky osem opakovaní. S rovnakým počtom skončil i Juraj Rákoci, avšak ten využil i čas jednej minúty na krátke rozdýchanie sa.

Peter Supák a Peter Očovay zvládli dva platné pokusy a kvarteto borcov zdvihlo kladu len raz. Až poltucet pretekárov nedokázalo bremeno premiestniť a vyraziť nad hlavu. Druhým testom bolo prevracanie 400 kilogramovej pneumatiky. Pretekári mali predviesť po dve opakovania na každú stranu. Víťaza určil rozdiel 16 stotín. Zvíťazil tak opäť Šuľan pred Rákocim a tretí skončil Griglák. Mŕtve ťahy s osobným automobilom nám rozdelili podujatie na polovicu.

Všetky disciplíny ovládol Šuľan

Siláci dvíhali zadnú nápravu automobilov Kia Rio a najviac zdvihov predviedol opäť Šuľan, ktorý zavítal na východ mimoriadne skvelo pripravený. Druhé miesto vybojoval Ľubo Griglák a tretí skončil Juraj Rákoci a nováčik Martin Šulej. Pri automobiloch sme ostali i na predposlednej disciplíne. Priťahovanie teréneho SUV modelu bolo pre pretekárov pomerne jednoduché. Rozhodovali rozdiely v sekundách a stotinách. Najrýchlejší bol opäť Šuľan pred Dzivjakom a Rákocim. Pred poslednou disciplínou bolo o víťazovi prakticky rozhodnuté. Vzdialenosť tridsať metrov a pár 120 kilogramových kufrov uzatváralo pretek v Prešove.

Úvodné kolo Slovenského pohára silných mužov automobilovým slangom „štart – cieľ“ opanoval Milan Šuľan, ktorý zvíťazil i v záverečnej disciplíne. Pripísal si tak najviac bodov a zanechal za sebou trinásť prenasledovateľov. Na preteky prišiel vynikajúco pripravený. Druhý v disciplíne kufre skončil Griglák a tretie miesto si v závere vybojoval Rákoci. V celkovom hodnotení sa chlapci vymenili. Druhé miesto a striebornú medailu si z Prešova odniesol Juraj Rákoci, ktorý doplatil na mierne zaváhania. Veríme však, že boj o vedenie v bodovaní SP nevzdá. Tretí a na bronzový stupienok vystúpil v Prešove Ľubomír Griglák.

Výsledky:

  • 1. Milan Šuľan 69,5b,
  • 2. Juraj Rákoci 61b,
  • 3. Ľubomír Griglák 55,5b,
  • 4. Peter Supák 53b.
  • 5. Michal Dzivjak 49b,
  • 6. Martin Šulej 44b,
  • 7. Peter Očovay 35b,
  • 8. Denis Hanák 34b,
  • 9. Marek Bujdoš 24,5b,
  • 10. Róbert Blacha 23b,
  • 11. Adam Sobek 16,5b,
  • 12. Pavol Horňák 14,5b,
  • 13. Mikuláš Sopoliga 6,5b,
  • 14. Tomáš Jurkovič 6b

Môže vás zaujímať:

Vysoká prehra prešovských futsalistov: Od favorita schytali osmičku

Play off prešovskej Hokejbalovej ligy je v plnom prúde: Prvé zápasy napovedali, kto má aké šance

Blíži sa finále hádzanárskej extraligy: Opäť si sily zmerajú Prešovčania s Hlohovcom, favoritom je Tatran

Obdivuhodný úspech Prešovčanky: Klaudia sa stala majsterkou Slovenska v bodyfitness!

Hádzanári vstúpili do finále víťazne: Prešov nadelil Hlohovcu o 15 gólov viac a vedie 1:0

Obhajoba nevyšla: Volejbalisti Prešova doma s Nitrou pred 1000 divákmi prehrali a skončili druhí

Siláci v Prešove predviedli ohromnú výdrž
3
Galéria
V Prešove sa zišli siláci: Súťažili v slovenskom pohári silných mužov
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM