Ľubomír Hudačko Šport

Vysoká prehra prešovských futsalistov: Od favorita schytali osmičku

Hráčom FK Prešov sa v domácom zápase play-off nepodarilo uspieť. V druhom semifinálovom stretnutí dlho držali bezgólový stav, nakoniec však Slov-maticu podľahli. A nie hocijako, od favorita schytali osmičku.

Ilustračný obrázok k článku Vysoká prehra prešovských futsalistov: Od favorita schytali osmičku
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčania vstupovali do zápasu s cieľom potrápiť favorita a získať skalp v sezóne doposiaľ neporazeného Slov-maticu. V úvodnej desaťminútovke boli domáci aktívni a útoky hosťujúcich hráčov sa im darilo odvracať.

Stav stretnutia bol bezgólový až do 19. minúty. Vtedy prišiel šiesty faul domácich hráčov a odpískaný pokutový kop, ktorý hráč FOFA Belaník bez problémov premenil. Tesne pred prestávkou sa tak hostia ujali vedenia 1:0. Po zmene strán, v úvode druhého polčasu najprv nastrelili Bratislavčania žrď, ale v 25. minúte už hosťujúci Kyjovský trafil presne – 0:2. Od tohto momentu hráči úradujúceho majstra plnili úlohu favorita stopercentne. Domáci na druhej strane ešte bojovali, snažili sa, no súper pridal ďalšie dva góly, v 29. min. viedli hostia 4:0.

V 35. minúte sa potom predsa len podarilo skórovať aj domácim futsalistom, po strele Serbina sa lopta odrazila k hrajúcemu trénerovi Prešova Hernándezovi, ktorý zblízka znížil na 1:4. V záverečnej power play domáci už na svojho súpera nestačili a inkasovali dvakrát, v záverečnej minúte potom hostia zvýšili na 8:1. Slov-matic víťazstvom v Prešove zvýšil svoje vedenie v semifinálovej sérii na 2:0.

Po zranení sa opäť pred domácim publikom predstavil aj hráč FK Prešov Stanislav Krempaský: „Zo začiatku sa mi hralo dobre, ku koncu však sily ubúdali a cítil som aj bolesť. Chceli sme sa pobiť o víťazstvo, v prvom polčase sa nám súpera darilo napádať, snažili sme sa nerobiť chyby v obrane. Súper skóroval z penalty, nám ju rozhodcovia neodpískali. Druhý gól v úvode druhého polčasu bol zlomový, potom sme dostali aj ďalšie a hralo sa ťažko. Aj napriek tomu sme ešte bojovali, a to aj pre divákov, ktorí nás vo veľkom počte prišli podporiť.“

Vladimír Ambrozek (Slov-matic FOFO Bratislava): „Vyhrali sme vysokým rozdielom, no priebeh stretnutia nebol až taký jednoznačný. V Prešove hráme vždy najťažšie zápasy v sezóne, diváci tu vedia vytvoriť skvelú atmosféru. Aj prvý polčas bol toho dôkazom, skórovať sa nám podarilo až v závere. Domácim v druhom polčase došli sily a my sme radi, že sme náročný súboj zvládli. Víťazstvo z Prešova poteší vždy. Prešovčania sú naši kamaráti, ale potrápiť ich budeme chcieť aj u nás doma v Bratislave.“

  • FK Prešov – Slov-matic FOFO Bratislava 1:8 (0:1)
  • góly: Hernández – Kyjovský, Višváder po 3, Belaník, Kozár
  • ŽK: Vrbovský, Krempaský, Adam – Kyjovský
  • ČK: Bahna
  • na zápasy 0:2

Môže vás zaujímať:

Na zápas futbalistov Tatrana sa chystá: Marcel Merčiak (40) prezradil aj to, ktorý šport by už komentovať nechcel

Vyhrávali 2:0 na zápasy, ale odvtedy nezískali ani jeden set: Volejbalisti Prešova si skomplikovali fi­nále

Obdivuhodný úspech Prešovčanky: Klaudia sa stala majsterkou Slovenska v bodyfitness!

Hrali bez viacerých opôr a na ihrisku to bolo vidno: Futsalisti Prešova prvé semifinále nezvládli

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM