Ľubomír Hudačko Šport

Hrali bez viacerých opôr a na ihrisku to bolo vidno: Futsalisti Prešova prvé semifinále nezvládli

Futsalisti prešovského FK majú za sebou prvé semifinálové stretnutie. V Bratislave nastúpili Prešovčania proti Slov-Maticu bez viacerých opôr. A na ihrisku to podľa toho aj tak vyzeralo, keďže koňarom sa nedarilo podľa predstáv a duel prehrali.

Ilustračný obrázok k článku Hrali bez viacerých opôr a na ihrisku to bolo vidno: Futsalisti Prešova prvé semifinále nezvládli
Zdroj: TASR

Prešovčania vstúpili do zápasu proti favorizovanému Slov-Maticu v oklieštenej zostave. V úvode stretnutia sa ujali vedenia domáci, ktorí od začiatku potvrdzovali rolu favorita.

Východniari im však v prvom polčase odolávali a z dvoch striel dali dva góly, v 11. minúte bol stav vyrovnaný 2:2. O oba presné zásahy hostí sa postaral najlepší strelec tímu Peter Serbin. Domáci sa ale rýchlo dostali po chybách prešovských futsalistov opäť do vedenia a v záverečnej minúte prvej časti hry zvýšili na 4:2. Hráči úradujúceho majstra boli na koni a v druhom polčase jednoznačne dominovali.

V druhom dejstve padli štyri góly, o všetky sa postarali bratislavskí futsalisti. Na začiatku pridali dva presné zásahy a viedli 6:2. Prešovčania v druhom polčase kondične odišli. Domáci hrali lepšie a do konca zápasu skórovali ešte dvakrát. Hráči slovenského majstra sa po výhre 8:2 ujali vedenia v semifinálovej sérii, ktorá sa hrá na tri víťazné stretnutia. Najbližší súboj sa bude hrať v Prešove v piatok 6. mája od 20.00.

António Hernández (tréner FK Prešov): „V prvom polčase sa nám darilo odolávať, po pekných akciách sme dali dva góly. Aj naďalej sme sa celkom držali, domáci ale mali prevahu, nebola to vyrovnaná partia. Mrzí ma, že sme polčasový výsledok neuhrali lepšie. V druhom polčase nám už chýbali sily. Prehra o šesť gólov je pre nás vysoká, šance sme mali. Keby sa nám ich podarilo premeniť a zápas by skončil 6:3, bol by to pekný výsledok. Náš tím trápi aj maródka, o týždeň by sme však mohli mať k dispozícii ďalších dvoch, troch hráčov. Doma môžeme prekvapiť, chceme sériu potom ešte raz vrátiť do Prešova. Je pre nás výzvou získať skalp Slov-Maticu, ktorý v tejto sezóne ešte ani raz neprehral.“

Slov-Matic FOFO Bratislava – FK Prešov 8:2 (4:2)

  • na zápasy 1:0
  • Góly: Belaník, Višváder po 2, Kyjovský, M. Zdráhal, Haľko, Bahna – Serbin 2
  • ŽK: Belaník, M. Zdráhal – Krempaský
  • 100 divákov

Môže vás zaujímať:

Tentoraz to nevyšlo, majstri v Nitre neuspeli: Volejbalisti Prešova ale stále vo finále vyhrávajú 2:1!

Mirka z Prešova je obrovskou fanúšičkou futbalového Tatrana: Jej vášeň k obľúbenému klubu sa len tak nevidí!

Na Prešovčanku Viktóriu (17) si len tak nedovoľujte: V kickboxe je obrovský talent a zbiera jeden úspech za druhým!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM