Šport

Blíži sa finále hádzanárskej extraligy: Opäť si sily zmerajú Prešovčania s Hlohovcom, favoritom je Tatran

Hádzanári Tatrana Prešov a HC Sporta Hlohovec si v play off slovenskej extraligy zopakujú vlaňajšie finále. Titul obhajuje Tatran, ktorý pred rokom svojho súpera zdolal v sérii jednoznačne 3:0 a aj v tomto roku vstúpil do vyraďovačky z prvého miesta v pozícii favorita.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa finále hádzanárskej extraligy: Opäť si sily zmerajú Prešovčania s Hlohovcom, favoritom je Tatran
Zdroj: TASR

Finále na tri víťazné zápasy odštartuje v stredu v Prešove, majster bude známy najneskôr 25. mája.

„Pred finále sme veľmi dobre naštartovaní. Vieme sa zomknúť a ťažiť z toho kapitálu, ktorý tu v Prešove máme,“ povedal pre oficiálnu klubovú stránku tréner Tatrana Rastislav Trtík. Jeho zverenci si v semifinále podľa očakávania poradili so Šaľou hladko 3:0 na zápasy. V pokoji sa tak mohli pripravovať na rozhodujúce súboje, v ktorých je jasným cieľom Prešovčanov získať jubilejný desiaty titul za sebou a dvanásty v klubovej histórii.

„Prienik starších skúsených a mladých talentovaných hráčov je evidentný a vychádza veľmi dobre. Teší ma, že pomaličky sa dostáva do formy aj Oliver Rábek, ktorý mal dlhodobé zdravotné problémy. Viačeslav Sadovyj opäť veľmi dobre vypĺňa post pravej spojky, dokáže sa strelecky presadiť. Veľkú radosť mi robia aj mladí hráči. Máme rôzne varianty. To sú dobré indície pred finále extraligy,“ tvrdí kouč Trtík. Iba tri zápasy potrebovali na postup do extraligového finále aj hráči Sporty Hlohovec.

Rivala z Topoľčian dokázali zdolať hladko 3:0, hoci stretnutia boli veľmi vyrovnané. Sporta sa tak dostala do boja o titul štvrtýkrát v histórii (2012, 2013, 2015, 2016), doteraz v ňom ale s Prešovom nezískala nikdy ani zápas. „My musíme strašiaka menom Prešov vyhnať z našich hláv, najmä v dueloch v Tatran Handball aréne. Posledný zápas ukázal, že to ide, tak prečo sa toho báť dopredu? S pamperskami v nohaviciach na východ určite cestovať nebudeme,“ cituje oficiálna stránka klubu špílmachra Hlohovca Ľubomíra Ďuriša, ktorý bude v budúcej sezóne už obliekať dres maďarského Gyöngyösu.

Môže vás zaujímať:

Na zápas futbalistov Tatrana sa chystá: Marcel Merčiak (40) prezradil aj to, ktorý šport by už komentovať nechcel

Vyhrávali 2:0 na zápasy, ale odvtedy nezískali ani jeden set: Volejbalisti Prešova si skomplikovali fi­nále

Obdivuhodný úspech Prešovčanky: Klaudia sa stala majsterkou Slovenska v bodyfitness!

Hrali bez viacerých opôr a na ihrisku to bolo vidno: Futsalisti Prešova prvé semifinále nezvládli

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM