Ľubomír Hudačko Kultúra

Komajota vydala neštandardný singel: Prešovčania prekvapili a uviedli prvýkrát pieseň v angličtine!

Tiež sa čudujete počas koncerty kapely Komajota, akou piesňou vystúpenie začína? Skupina totiž rada experimentuje. Potvrdila to aj novým singlom, ktorý je prvý a jediný v angličtine. Vznikol už pred dvoma rokmi a názov nesie Everybody dies alone.

Ilustračný obrázok k článku Komajota vydala neštandardný singel: Prešovčania prekvapili a uviedli prvýkrát pieseň v angličtine!
Zdroj: Dnes24.sk

Martina Husovského o to požiadal textár Michal Baláž, ktorý v tom čase dokončoval svoj absolventský film. Napokon skupina k nemu zložila celý soundtrack. Ako spomienku na tento experiment predstavila kapela túto novinku prostredníctvom videoklipu.

Myslel, že sa zbláznil

„Často touto skladbou začíname koncerty. Väčišnou sa naši fanúšikovia zamýšľali nad tým, od koho je táto pesnička. Je to naša prvá anglicky spievaná skladba a zatiaľ jediná,“ hovorí o tomto experimente Martin Husovský. Slová k nej dodal Michal Baláž, ktorý pre Komajotu napísal už niekoľko textov. Samotná skladba je veľmi neštandardná na pomery hudby, ktorú táto prešovská formácia robí. „Myslel som, že sa zbláznil,“ spomína Martin Husovský na moment, keď túto skladbu riešili s Michalom Balážom.

Absolventský film Bastard bude mať premiéru v októbri a tak k pesničke vznikol tzv. „movie-klip“ poskladaný zo záberov priamo zo snímky a dialógov. „Robil som už hudbu k dokumentom, rozhlasovým a divadelným hrám, ale k filmu ešte nie, hoci sa jedná o študentský film,“ menuje svoje skúsenosti líder Komajoty.

V roku 2014 ešte dva videoklipy

Hudbu k filmu zložil spoločne s bubeníkom Stanom Čorejom a nahrávali ju v štúdiu Umpax, odkiaľ tiež vysielajú hudobnú online reláciu Svetlá hodinka. Okrem týchto bočných aktivít pripravuje Komajota ešte ďalšie dva videoklipy, ktoré plánuje uverejniť do konca tohto roka. Komajota vznikla začiatkom roka 2005.

V zložení Martin Husovský (klávesy, spev), Michal Kráľ (basgitara), Stanislav Čorej (bicie). Po hudobnej stránke prešla Komajota za celý svoj čas na hudobnej scéne výrazným vývojom. Neustále pracuje so zvukom, elektronikou a netradičnými nástrojmi, pričom si zachováva svoj nezameniteľný skladateľský rukopis.

Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér

Prešovčania z Komajoty prekvapili: Vydali prvý singel v angličtine!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM