Kultúra

Kde si v Prešove vyraziť tento týždeň? Neprehliadnite info o týchto akciách

Už viete, ako strávite svoje voľné chvíle počas najbližších dní? Nechajte sa inšpirovať našim výberom top akcií, ktoré sú tento týždeň na programe v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Kde si v Prešove vyraziť tento týždeň? Neprehliadnite info o týchto akciách
Zdroj: Zuzana Balenčin

Ekofest

od 23. do 28. septembra v Ekoparku

V obľúbenom prešovskom Ekoparku prebieha Ekofest, ktorý ponúka bohatý program. Program trvá od pondelka až do soboty. Vstup je voľný.

Komorný koncert

24. septembra 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Občianske združenie Prešovská gotika uvádza Komorný koncert – Miriam Brandisová soprán, Patrik Kanuščák komorný orchester.

FEAD 2019

od 25. do 27. septembra na Hlavnej

Ak hľadáte inšpirácie, nápady a zaujímavý sprievodný program plný výstav a prezentácií, určite si FEAD v Prešove nenechajte ujsť.

Deň otvorených dverí Krajského súdu

25. septembra 9.00 do 14.00 na Hlavnej 22

Sídlo Krajského súdu na ulici Hlavnej 22 v Prešove bude v tento deň verejnosti prístupné v troch hodinových vstupoch. Otvorené pre návštevníkov budú v tento deň priestory verejnosti bežne neprístupné.

Prešov číta rád

od 25. do 27. septembra v Prešove

Knižničný festival Prešov číta rád sa uskutoční v Knižnici P.O. Hviezdoslava v Prešove, na pobočkách knižnice, na gymnáziách a stredných školách mesta Prešov, ale aj v Zariadení pre seniorov Náruč.

Bonsai Prešov Exhibition

od 26. septembra 09:00 v PKO

Prehliadka mimoriadnych exemplárov s krásnym aranžmán a neopakovateľnou atmosférou. Výstava bonsajov a suiseki v najvyššej svetovej kvalite. Zúčastnia sa na nej najlepší slovenskí aj zahraniční predstavitelia, ktorí priblížia toto krásne umenie.

Medzinárodný deň nepočujúcich

27. septembra 10:00 na Hlavnej

Podujatie budú sprevádzať nielen prednášky a semináre, ale aj prezentácia aktivít centier pre nepočujúcich, športové aktivity a hudobný program na Hlavnej ulici v Prešove.

Puding Pani Elvisovej

27. septembra 21:00 vo Wave

Jedinečný rukopis kapely je dnes mixom elektronickej tanečnej hudby plnej rôznych experimentov s hlasným priam až punkovým nasadením. Skupina vznikla v Košiciach a dodnes má na konte 4 albumy Automati, Play/Pause/Eject, π („Pí“) a Tektonická Platňa.

Princezná na hrášku

28. septembra 16.00 vo Viole

Hra, ktorú divadlo prináša na motívy známej rozprávky Hansa Christiana Andersena, je nie len o kráse a estetickom zážitku z nádherných pesničiek, ktoré pretkávajú predstavenie, ale detskému divákovi odhaľuje aj tajomstvo radosti z dosiahnutých cieľov.

Lear Run 2019

29. septembra 17.00 na Pešej zóne

Ďalší ročník atmosferického behu v centre Prešova určený nielen pre bežcov. Hudba, svetlá, zábava pre malých i veľkých. Príďte si užiť atmosférické zóny. Pred samotným behom bude aj tento rok prechádzka.

A na záberoch si pozrite aj to, ako Levočania spravili tri slovenské rekordy. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM