Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovská dychovka Nestor reprezentovala mesto: Zábery priamo z Francúzska, FOTO

Vo francúzskom Montricharde sa konal Cavalcade festival s vyše 30-timi skupinami z celého sveta. A umenie prezentovala aj Dychová hudba Nestor Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská dychovka Nestor reprezentovala mesto: Zábery priamo z Francúzska, FOTO
34
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

„Už na malej prezentácii v centre mesta sa na nás prišlo pozrieť cca 500 ľudí. Na následný nočný sprievod k rieke a nádhernému ohňostroju sa prišlo pozrieť ešte viac ľudí. Čakal nás poobedňajší 3-hodinový sprievod so všetkými účinkujúcimi,“ uviedol pre náš web Prešov 24 vedúci dychovky Adam Malnáši.

Ako pokračoval, k videniu boli počas podujatia rôzne žánre hudby, napríklad gajdy či bicie show, ale aj tanečnice. Predstavili sa aj mažoretky Diridonky taktiež z Prešova. „Po ukončení festivalu sme načerpali sily na ďalší deň, ktorý sme strávili v Paríži a navštívili všetky pamiatky, čo boli dostupné,“ pokračoval Adam.

Na pretras prišiel aj zaujímavý zážitok. „Na pódiu som mal naliať poldeci domácej slivovice organizátorom a starostovi obce. Mali ste vidieť ich pohľad. Boli prekvapení, že také malé množstvo s nimi tak zatriaslo,“ prezradil zaujímavosť.

Dychovka Nestor vznikla v roku 2017, má viac ako 20 členov. Počas dvoch rokov účinkovania sa zúčastnila festivalov či jarmokov na východe Slovenska, ale pravidelne účinkuje aj na zápasoch hádzanej Tatrana Prešov. Na medzinarodnej úrovni vystúpila tri razy a to v roku 2018 v Montrichar­de, v júni 2019 v Luxemburskom meste Wiltz a tentoraz opäť v spomínanom francúzskom meste.

A ako to na mieste vyzeralo si už pozrite v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Prešovské hudobné zoskupenie vystúpilo vo Francúzsku: Pozrite si to na FOTKÁCH
34
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM