Hokej

Hokejisti Prešova súperovi nič nedarovali: Vo východniarskom derby mu naštedrili deväť gólov!

Pokračujú vo víťaznom ťažení. Hokejisti Prešova si poradili vo východniarskom derby s nepríjemným protivníkom a deklasovali ho deväťgólovým prídelom. A hoci Spišská Nová Ves vsietila tri zásahy, aj tak odchádzala z ľadu poriadne potupená.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Prešova súperovi nič nedarovali: Vo východniarskom derby mu naštedrili deväť gólov!
Zdroj: Dnes24.sk

Úvod zápasu bol podľa prvaliga.sk pomalší, no stretnutie sa po dvoch minútach rozbehlo, mierne aktívnejší boli Spišiaci a v 6. minúte išli aj do vedenia, keď Koky prestrelil Martona.

Zápas sa lámal v 27. minúte

V 11. minúte mali mohol vyrovnať najprv domáci Kivader, ktorý trafil tyčku, na opačnej strane mohol zvýšiť Jozef Ištocy. Na začiatku 12. minúty sa podarilo Prešovčanom streliť prvý gól, Halás prešiel cez dvoch protihráčov a zakončil švihom do siete. Novovešťania išli opäť do vedenia počas oslabenia, v ktorom unikol Lesňák. Lenže početnú výhodu nakoniec domáci využili a druhým gólom vyrovnal Igor Halás – 2:2.

Hokejisti Prešova viedli prvýkrát v 16. minúte, Šechný sa dobre zorientoval pred bránkou a zakončil pod hornú tyč. Zápas sa lámal v 27. minúte, na trestnej lavici sedel Smotrila, Obšut vypálil od modrej a puk tečoval za Borároša Oliver Jokeľ. Hostia zmenili brankára a ten sa činil už v 31. minúte, keď počas oslabenia prihral presne na hokejku Olivera Jokeľa a šikovný Košičan strelou do prázdnej brány zvýšil na 5:2.

Desiaty gól visel vo vzduchu

Hostia namiesto toho, aby sa snažili vrátiť do hry, len zbytočne faulovali a Hrubý ich oslabil až na štyri minúty. Oslabenie síce ešte dobre ubránili, no neskôr sa tlak Prešova stupňoval.** Na 6:2 mohol stanoviť Tkáč v 37. minúte, no až o minútu na to prekonal Sedlačka Kivader, ktorý lišiacky oklamal brankára a bravúrne poslal puk do siete.**

Prešov pokračoval v dobrej hre, gólovo sa mohli presadiť aj Šechný, Chalupa, či Jokeľ. Gólostroj domácich pokračoval, už po minúte zavŕšil hetrik Oliver Jokeľ a v 45. minúte zvýšil v presilovke na 8:2 tečom Michal Kivader. V 26. minúte dostal presnú prihrávku Prokop a nastrelil tyčku. Prešovčania boli pri chuti, zastavili ich ale dve vylúčenia, v 51. minúte sedeli na trestnej lavici Nitriansky aj Obšut.

Spišiakom sa aspoň podarilo upraviť skóre na 9:3, keď strelou k tyčke prekonal Martona Bdžoch. V 55. minúte mohol uštedriť súperovi desiatku Tőrők a tri minúty pred záverečnou sirénou aj Chalupa. Prešov sa tlačil dopredu, blízko gólu bol aj Halás, no trafil len konštrukciu brány.

HC Prešov Penguins – HK Spišská Nová Ves 9:3 (3:2, 3:0, 3:1)

  • Góly a asistencie: 11. Halás (Pitka), 14. Halás (Prokop, Obšut), 16. Šechný (Fajčák, Jokeľ), 27. Jokeľ (Obšut, Šechný), 31. Jokeľ, 38. Kivader (Dancsák, Marton), 42. Jokeľ (Chalupa, Šechný), 45. Kivader (Obšut, Kihoon), 48. Dancsák (Tőrők, Kivader) – 6. Koky (Findura, Smotrila), 13. Lesňák, 54. Bdžoch (Smotrila, Cvengroš)
  • Penguins: Marton – Šechný, Valentín, Fajčák, Obšut, Jokeľ – Prokop, Novický, Halás, Tkáč, Kohutiar – Kivader, Pitka, Dancsák, Nitriansky, Tőrők – Pulščák, Kihoon, Potoček, Tartaľ, Chalupa
  • Spišská Nová Ves: Borároš (27. Sedlačko) – Koky, Hrubý, Findura, Janovčík, Smotrila – Ištocy, Janči, Púchovský, Gaborčík, Môcik – Giľák, Bdžoch, Zwick, Cvengroš, Lesňák – Osuský, Findura, Lapšanský.
  • Diváci: 413

Môže vás zaujímať:

Mesto prevzalo zimný štadión: Sú na ňom už vymenené všetky zámky!

Slovenský unikát, ktorý nájdeme jedine v Prešove: Velodrómu svitá na lepšie časy!

Na Sekčove vyrastie stavba za stovky tisíc eur: Nový športový stánok s umelou ľadovou plochou!

text: Lukáš Rusňák, foto: Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM