Kultúra

Chcete si vyraziť? Neprehliadnite výber NAJ podujatí tohto týždňa v Prešove a okolí

Ak sa chystáte užiť si posledný júnový týždeň v Prešove aj účasťou na zaujímavom podujatí, neprehliadnite redakčný výber tých naj...

Ilustračný obrázok k článku Chcete si vyraziť? Neprehliadnite výber NAJ podujatí tohto týždňa v Prešove a okolí
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Klamstvo

24. júna 19:00 v Kine Scala

Je lepšie povedať svojej najlepšej priateľke, že jej muž sa bozkával s inou, alebo ostať radšej ticho. A čo to napovie o samotnej pravde, priateľstve a vlastnom manželstve? Účinkujú Peter Šimun, Emília Vášaryová, Milan Kňažko a Gabriela Škrabáková.

Talkshow Prešov XXVIII

24. júna 19.30 v Stromoradí

Hostia: Soňa Hatoková, Ľuboslav Petruška a Peter Popelka.

Žena v boji

25. júna 21.00 v Záhradnom kine

Päťdesiatnička Halla vyhlásila vojnu miestnemu výrobcovi hliníka, aby zabránila tomu, že bude devastovať krajinu. Riskuje všetko, čo má, aby chránila prírodu na Islande. Letné Kino Pocity.

Gjarfest 2019

26. júna 15.00 v Jazdeckom areáli

Gjarfest 2019 je druhým ročníkom benefičného hudobného podujatia, ktoré je organizované študentmi, pre všetkých študentov aj neštudentov. Vystúpia Smola a Hrušky, Peter Bič project či Akustika.

Hudba pod hviezdnou oblohou

27. júna 18.00 v planetáriu

Výber zaujímavostí zo života a hudobného diela Mika Oldfielda, multiinštrumen­talistu svetového formátu. Formou tzv. divadla hudby je snahou poskytnúť návštevníkom oddych, relaxáciu a zároveň nevšedný hudobný i vizuálny zážitok. Cieľom programu, v ktorom okrem iných sú uvedené skladby Tabular Bell, Heavens Open, ale i Moonlight Shadows, je zamyslenie sa nad Oldfieldovým hudobným posolstvom.

Legenda 1900

27. júna 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Tim rozpráva príbeh o chlapcovi, zanechanom na klavíri v debničke od citrónov. Chlapec pre svet vlastne nikdy neexistoval, ale jeho príbeh tu je stále, dokonca aj hudba sa tu kdesi nad nami vznáša.

Koncert Chris Ellys

28. júna 21.00 v Poetike

Ide o sólo umelca radiaceho sa do mladej vlny hudobnej scény na Slovensku, na ktorej pôsobí od roku 2016.

16. Kapušianske folklórne dni

29. júna od 17.00 a 30. júna od 15.00 v Kapušanoch

Príďte zažiť na vlastnej koži atmosféru folklórneho festivalu, jarmočnú uličku, v ponuke je i občerstvenie i drobnosti pre deti či drahú polovičku. Bonus – nedeľné prekvapenie – ľudový zabávač Jožko Jožka. Kto príde v tradičnom kroji – má nárok na zľavu!

Gapa & Mečiar Blues Connection

30. júna 19.00 vo Viole

Vystúpenie popredného slovenského saxofonistu (funk, soul, blues) a blues gitaristu a ich hosťa, ktorý bude tentoraz prekvapením.

A pozrite si aj to, ako to vyzeralo počas finálového zápasu medzi Košicami a Prešovom v malom futbale. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Bola to dráma ako hrom: Prešov podľahol Košiciam v malom futbale na penalty
10
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM