Kultúra

Gjarfest uvidíme v prešovskom Jazdeckom areáli opäť: Poznáme už mená prvých kapiel

Festivalovú sezónu v Prešove aj tento rok obohatí Gjarfest. Jedno z najmladších podujatí bude opäť hostiť zaujímavé kapely, prvé z nich už poznáme.

Ilustračný obrázok k článku Gjarfest uvidíme v prešovskom Jazdeckom areáli opäť: Poznáme už mená prvých kapiel
Zdroj: Dnes24.sk

Vlani bol pilotný ročník zastrešený pod hlavičkou pomoci študentovi a veruže sa skončil úspešne. A to aj vďaka jeho spolužiakom či ďalším žiakom z Gymnázia J. A. Raymana v Prešove, ktorí podujatie organizovali. K dobrej nálade prispeli aj známe tváre na pódiu, pretože zabavili študentov svojim repertoárom.

„Minulý ročník sa nám spoločne podarilo vyzbierať vyše 3000 eur pre študenta, ktorý mohol ísť aj vďaka týmto peniazom na viactýždňovú rehabilitáciu, ktorá mu značne pomohla,“ prezradili na sociálnej sieti organizátori festivalu. A tí tiež dodali aj informácie o Gjarfeste, ktorý sa uskutoční tento rok. Už teraz sú známe prvé mená účinkujúcich. Konkrétne ide o kapely Papyllon a Smola a hrušky.

A to ešte nie je všetko, v spolupráci s Gymnáziom na Konštantínovej ulici bude na mieste aj novinka. „Na Gjarfeste vytvoríme jednorázový second-hand, ktorého výťažok pôjde na benefíciu. Nepredané oblečko podáme ďalej ľuďom v núdzi,“ znejú ďalšie zaujímavé informácie.

…Pozrite si v pripojenej fotogalérii zábery z Majálesu v Prešove, ktorý prilákal tisíce návštevníkov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Unipofest 2019 v OBRAZOCH: Takto sa zabávali mladí na Majálese
55
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM