Kultúra

Festivalová sezóna odštartovala: Majáles v Prešove prilákal 8 000 návštev­níkov, FOTO

Prvý zo série festivalov v sezóne 2019 bol v Prešove Unipofest, alebo ak chcete Majáles. Už 8. ročník poňal 8 000 návštevníkov, pozrite si to v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku Festivalová sezóna odštartovala: Majáles v Prešove prilákal 8 000 návštev­níkov, FOTO
55
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

Skvelá nálada, známi interpreti a chuť zabávať sa. To všetko sa spojilo v rámci 8. ročníka Unipofestu, ktorý privítal osem tisícok ľudí. A niet sa čomu diviť, veď na pódiu sa prestriedali také mená ako Heľenine oči, Majk Spirit, Ben Cristovao či Horkýže slíže. Počasie napokon ako-tak vydržalo, ale to študentom z metropoly Šariša a okolia, resp. Prešovskej univerzity taká maličkosť musel prekážať len minimálne.

Vysoká účasť

Veď hlavným motívom účasti bolo dobre sa zabaviť a zabudnúť na školské povinnosti. „Na fest som utekala zo Sabinova, stihla som ho polovične, no stálo to za to. Páčil sa mi najmä Majk Spirit, som rada, že sa mi ho podarilo vidieť prvýkrát naživo. Prekvapila ma vysoká účasť mladých, bolo to skvelé,“ prezradila svoje dojmy študentka Natália.

Event manažérka podujatia Nika Bernátová dúfala, že si každý z line-upu vybral to svoje. "Ľudia sú každým rokom úžasnejší, preto sme im to chceli vrátiť aj takýmto spôsobom. Aby si festival vedeli naplno užiť,“ uviedla. Festival navštívilo vlani 7 000 ľudí, tento rok sa tak účasť ešte zvýšila a prekonala rekord.

Nabitý program

V Prešove nás čaká tento rok ešte napríklad návrat Dobrého festivalu, takže ešte bude sa na čo tešiť. „Festivaly mám veľmi rád, chodím na ne každý rok a nevynechám skoro žiaden. Dúfam, že aj nabudúce prídu zaujímavé mená, tento rok bol program nabitý, takže super,“ vyjadril svoje pocity pre náš portál pre zmenu aj fanúšik Peter.

Všetko podstatné si nezabudnite pozrieť v parádnych snímkach od Zuzany Balenčin v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Unipofest 2019 v OBRAZOCH: Takto sa zabávali mladí na Majálese
55
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM