BIZNIS rozbehli v pivnici: A stali sa vyhľadávanou reštauráciou v Prešove, FOTO
Podnikanie v gastrosektore nie je podľa majiteľa prešovskej reštaurácie ľahké a každý, kto v ňom dnešnej dobe pracuje, je podľa jeho slov extrémista.
„Ceny tovarov a služieb sú abnormálne. Ceny jedál sme museli navyšovať s rastúcimi nákladmi, ale s ohľadom na to, aby boli predajné. Ak by sme zvýšili cenu jedla tak, ako by sme z ekonomického hľadiska mali, denné menu by bolo nepredajné už teraz," hovorí o dnešnej kríze.
Nielen o hlade
Z ich pohľadu je cena neúnosná pre bežnú klientelu, keď si zákazník nebude môcť kúpiť teplé jedlo v pracovnom týždni, lebo to finančne neutiahne.
"Ak sa nebude pracovať s cenou, tak buď pôjde dole kvalita, alebo skôr či neskôr skrachujete. Návšteva reštaurácie nie je len o zahnaní hladu, ale aj o psychohygiene a príprave sa na druhú polovicu dňa, keď je potrebné podať ďalší výkon,“ vysvetľuje ďalej Maroš.
Ak chcú ponúkať také jedlo, aby sa zaňho nehanbili, cena ísť hore jednoducho musela.
Zaujímalo nás aj to, či si majiteľ gastroprevádzky po všetkých nástrahách a ťažkostiach už niekedy povedal, že to nemá zmysel?
„Človek na to musí mať silný žalúdok. My ako mladí ľudia spolu s manželkou hľadáme možnosti ako sa posúvať a udržať trend, ktorý sme si nastavili. Tým, že sme na to dvaja a sme si nápomocní, ide nám to ľahšie. Zodpovednosť za 25 ľudí v našom tíme nás posúva vpred, aj keď nie je všetko stopercentné a stále tak, ako by sme si to predstavovali. Robíme všetko preto, aby sme sa prispôsobili našej celkovej vízii a potrebám našich zákazníkov. Týmto sa chceme poďakovať všetkým zákazníkom, s ktorými nám to celé dáva zmysel. Nie je to ľahké a každý, kto v dnešnej dobe pracuje v gastre, je extrémista,“ hovorí ďalej Debreceni o aktuálnej situácii.
Čo pripravujú?
So svojím tímom preto začal pracovať aj na iných aktivitách, ktorým sa budú venovať.
„Ide o cestovný ruch v okolí formou ubytovania, čoskoro zverejníme nové informácie, zatiaľ je to v príprave,“ hovorí s nádejou v hlase, že zajtrajšky budú veselšie.
„Zatiaľ na Silvestra pripravujeme 2. ročník benefičnej kapustnice, vlani sme ňou takto pomohli OZ Podaj ďalej stovkami eur. Dovtedy máme naše vlastné vianočné trhy, ktoré trvajú do 31.12.2022,“ dodal na záver majiteľ Debreceni.
A ako vyzerá ponuka v prevádzke či na vianočných trhoch nájdete v priloženej fotogalérii.