Ľubomír Hudačko Rôzne

Zrekonštruovaná pýcha Prešova čelila nátresku, aký sa len tak nevidí: Na Solivar zamierili tisícky ľudí!

Kroky množstva ľudí smerovali na Solivar. Zrekonštruovaný objekt 30 rokov chátral, ale počas Dňa otvorených dverí prilákal odhadom až 8 000 ľudí. Bolo sa na čo dívať, celodenný program pútal pozornosť svojou pestrosťou a rôznymi štýlmi. Pozrite si, ako to počas podujatia vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Zrekonštruovaná pýcha Prešova čelila nátresku, aký sa len tak nevidí: Na Solivar zamierili tisícky ľudí!
Zdroj: Vlado Salzer

Kultúrny program, divadlo pre deti a aj výstavy. To všetko mali možnosť vidieť na vlastné oči návštevníci Skladu soli na Solivare, ktorý lákal Dňom otvorených dverí.

Ako akcia dopadla hodnotil generálny riaditeľ Slovenského technického múzea v Košiciach Eugen Labanič. „Sme mimoriadne spokojní, pretože na akcii bolo strašne veľký nával ľudí. Som rád, že sme to zvládli. Táto udalosť otvorila možnosti, aby ľudia spoznali históriu svojho mesta. Hodnotíme to pozitívne a sme potešení. Celkové ohlasy mám dobré,“ povedal pre náš web Prešov 24 Labanič. Podľa Labanič sa dvere teda definitívne otvorili a už sa začína pracovať na ďalších podujatiach.

„Pripravujeme nové expozície a frekventované výstavy, aby sme šírili kultúru a samozrejme, niektoré podujatia budeme organizovať spolu s mestom. Už sa pripravujú aj konferencie a dúfajme, že tento stánok bude žiť. Verím, že pre Prešovčanov to bude ďalší stánok na spoznávanie svojho mesta a kultúry. Bude viac-menej zameraný na vývoj histórie a na a históriu vedy a techniky,“ povedal ďalej.

Námestník generálneho riaditeľa pre marketing Ján Melich nám priblížil, koľko ľudí sa na významný deň prišlo pozrieť. „Odhad je, že na Deň otvorených dverí prišlo od 7 000 do 8 000 ľudí. Myslím, že organizácia dňa bola zvládnutá a nezachytili sme žiadnu negatívnu reakciu. Celodenný program zaplnili prezentačné podujatia, výstavy, workshopy pre deti a divadielka. Všetko fungovalo nad očakávania dobre. Objekt bol 30 rokov vyhorený a nebol funkčný, jeho obnova má preto pre Prešovčanov emocionálny náboj a nie je to len obyčajná budova. Preto bol ten záujem obrovský. Ľudia mohli prísť pohodlne vďaka posilneniu spojov MHD a v spolupráci s Mestskou políciou sa zvládlo aj parkovanie,“ dodal Melich. A ako to počas DOD si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Od smutného vyhorenia až po súčasné vynovenie: Takto plynul čas so Skladom soli v Prešove, FOTO

Dojímavý boj: Pre prešovskú Kalváriu sa spojili desiatky tisíc ľudí, dostavil sa nádherný výsledok

Pamiatka, na ktorú môžeme byť hrdí, má konečne novú tvár: Prvé zábery z vynoveného Skladu soli

foto: Vlado Salzer

Deň otvorených dverí na Solivare: Tisícky ľudí obdivovali vynovený objekt
22
Galéria
Zdroj: Vlado Salzer
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM