Ľubomír Hudačko Správy

Zimná tréningová hala na Sekčove dostala meno: A vizualizácie napovedia, ako bude vyzerať! FOTO

Je sa na čo tešiť. Zimná tréningová hala na Sekčove totiž má reálne kontúry, aj keď aspoň zatiaľ v obrazoch. Vo fotogalérii si môžete pozrieť, ako bude toto dielo, ktoré má už aj svoje meno, vlastne vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku Zimná tréningová hala na Sekčove dostala meno: A vizualizácie napovedia, ako bude vyzerať! FOTO
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Štadión bude stáť v areáli Spojenej školy na Ulici Ľ. Podjavorinskej v Prešove, ktorú navštevuje veľa športovcov. Projekt je výsledkom združenej investície. Predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík uviedol, že hala sa bude volať PSK aréna a mala by byť dokončená do piatich mesiacov.

„Pevne verím, že už na ďalšiu zimu bude tréningová hala hotová. Som veľmi rád, že sme združili takto peniaze a dokopy je to 1,6 milióna eur. Hlavne ide o to, aby tu bola nová, ďalšia umelá ľadová plocha. Hoci to nebude veľký štadión, ale aby sa tu dalo hrať, aby to slúžilo najmä pre deti, pre dorast, samozrejme, aj pre dospelých. Pre všetkých, ktorí sa budú chcieť vyžiť v ľadovom hokeji,“ uviedol Chudík, podľa ktorého tu priestor dostanú aj krasokorčuliari a rýchlokorčuliari.

Prístup na nový štadión budú mať aj detské, žiacke a dorastenecké kluby, ktoré doteraz trénovali na starom zimnom štadióne. Halu podporila vláda SR sumou 200 000 eur, PSK ako zriaďovateľ školy prispeje sumou 596 840 eur a spoločnosť KEN-EX, ktorá bude halu prevádzkovať, sa zaviazala vložiť do projektu vyše 800 000 eur.

Môže vás zaujímať:

Jarková ulica v Prešove prejde rekonštrukciou: Zaujímavosti o chystanej obnove + VIZUALIZÁCIE!

V Prešove má vyrásť obchodné centrum Solivaria: VIZUALIZÁCIE chystanej novinky v našom meste

Ciele, ktoré majú prispieť k lepšiemu životu na Sekčove: Aj TOTO sa chystá na najväčšom prešovskom sídlisku

foto: PSK

zdroj: Dnes24/tasr

Zimná hala na prešovskom Sekčove? V obrazoch vyzerá príťažlivo
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM