Samospráva

V Prešove sa uskutočnilo slávnostné zastupiteľstvo: Boli udelené verejné ocenenia

V historickej sále Parku kultúry a oddychu v Prešove sa uskutočnilo slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Udeľovali sa verejné ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa uskutočnilo slávnostné zastupiteľstvo: Boli udelené verejné ocenenia
Zdroj: Mesto Prešov

V stredu sa v Prešove uskutočnilo slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva. ktorého špecifikom bol jediný bod a to odovzdanie ocenení Cena mesta, Cena primátorky, Opálové zrnko a udelenie Čestného občianstva.

Cena mesta

Medzi ocenených Cenou mesta Prešov tohto roku patria:

Milan Benč, bývalý primátor mesta Prešov. „Na všetkých verejných pozíciách, ktoré zastával, sledoval vždy jeden hlavný cieľ – prospech obyvateľov mesta Prešov a rozvoj mesta Prešov vo všetkých jeho oblastiach. Mestské zastupiteľstvo mesta Prešov Milanovi Benčovi udelilo túto cenu ako uznanie za dlhoročnú prácu v prospech mesta Prešov na viacerých odborných i verejných pozíciách,“ informovala radnica.

Miriam Feretová ,ktorej bola Cena mesta Prešov za rok 2017 podľa slov radnice udelená za úspešnú reprezentáciu mesta Prešov doma i v zahraničí prostredníctvom vynikajúco pripravených študentov na medzinárodných študentských vedeckých konferenciách a súťažiach, za osobnú angažovanosť v rôznych charitatívnych akciách a zbierkach.

Eduard Jakubek, ktorý dlhodobo propaguje záhradníčenie, čím prispieva k duševnej a telesnej regenerácii ľudí, ich zvýšenej fyzickej aktivite, zdravšiemu spôsobu stravovania, v neposlednom rade aj k zvýšeniu ekologického povedomia a starostlivosti o životné prostredie. „Cenu mu zastupiteľstvo udelilo za jeho dlhoročnú úspešnú angažovanosť propagátora, inštruktora a vynikajúceho odborníka v oblasti ovocinárstva a záhradkárstva,“ uviedol prešovský magistrát.

Opálové zrnko

Opálové zrnko bolo udelené spoločnosti Analyticko-diagnostické laboratórium a ambulancie, s.r.o. „Cenu získalo toto zariadenie za významný dlhoročný prínos v rozvoji zdravotníckych služieb nielen na území mesta Prešov, ale aj v rámci celého Slovenska, spojený s rozvojom laboratórnej medicíny v odbore imunológie a špičkových inovatívnych medicínskych technológií,“ informovala radnica.

Cena primátorky

Cenu primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej si odniesol dekan Jozef Dronzek za osobný vklad a angažovanie pri organizovaní ekumenického života, pri záchrane a obnove kultúrnych pamiatok a historického dedičstva a za aktívny podiel na duchovnom a kultúrnom živote mesta Prešov.

Tiež Hotelová akadémia v Prešove pod vedením Jozefa Šenka, a to, ako informoval magistrát, za vynikajúce výsledky vo výchove odborníkov v oblasti gastronómie a hotelierstva, za vynikajúcu reprezentáciu mesta Prešov doma i v zahraničí s prihliadnutím na 90.výročie založenia školy.

Uvedenú cenu dostal aj Juraj Hugec za významný prínos k vzniku ženského volejbalu v meste Prešov, ako aj za celoživotné pôsobenie v oblasti prípravy, tréningu a podpory volejbalu na území mesta Prešov.

Čestné občianstvo

Čestné občianstvo mesta Prešov bolo udelené profesorovi Rudolfovi Horváthovi, bývalému aktívnemu vrcholovému športovcovi, trénerovi, funkcionárovi a organizátorovi športu, za jeho celoživotný prínos k rozvoju prešovskej hádzanej a za úspešnú propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí.

Cena mesta Prešov je verejným ocenením, ktoré udeľuje mesto Prešov fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života. Návrhy na Cenu mesta a Opálové zrnko mohla podávať aj verejnosť.

Opálové zrnko je verejným ocenením mesta pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území Prešova za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb. Cena primátorky je záležitosťou samotnej hlavy mesta a Čestné občianstvo je návrhom Mestského zastupiteľstva v Prešove.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM