Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešov už opäť žije Dňami mesta: Pozrite si prvý deň zachytený v OBRAZOCH

Populárne podujatie Dni mesta Prešov v pondelok odštartovalo prvým dňom. Ako to na mieste vyzeralo? Pozrite si to v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku Prešov už opäť žije Dňami mesta: Pozrite si prvý deň zachytený v OBRAZOCH
29
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Dni mesta Prešov už odštartovali. Na návštevníkov čaká atraktívny program. Na hlavnom pódiu sa striedajú umelci od tanečných kreácií po hudobné zložky, v parku si zas môžu svoje zručnosti vyskúšať najmenší a pre nich sú prichystané aj kolotoče a trampolíny. Pri Caraffovej väznici majú svoj priestor maliari či ďalší muzikanti.

V pondelok počas prvého dňa zaujali napríklad študenti Strednej umeleckej školy z nášho partnerského mesta Nyíregyháza, svoje umenie však predviedol aj slovenský Bocelli Maroš Bango s manželkou. „Cestou z práce sa Hlavnou ulicou vždy prejdem a tak ma atmosféra týchto Dní nikdy neminie. Teším sa, že sa na výročie mesta nezabúda a že ulice ožili umelcami a súťažiami,“ povedala nám Prešovčanka Lenka.

Podujatie oficiálne otvorila primátorka Andrea Turčanová. „Som rada, že si aj tento rok pripomíname Dni mesta, čaká nás počas celého týždňa naozaj zaujímavý program. A to nielen na hlavnom pódiu. Trochu sa obávam počasia, pretože na tento týždeň hlásia aj búrky, ale verím, že hlavnému programu sa vyhnú,“ povedala.

Mnohí si počas prvého dňa podujatia nenechali ujsť ani tradičné maľovanie portrétov a architektúry prešovskými výtvarníkmi. Predstavil sa aj Kombozet, teda sláčikové kvarteto, ktoré odohralo šansóny a skladby svetových umelcov. Viac už uvidíte vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Dni mesta Prešov 2018: Pozrite si ich úvodný deň zmapovaný na FOTKÁCH
29
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM