Rôzne

Spoznali sme nové hviezdy Prešova: Títo žiaci boli vyhlásení za najlepších

Projekt Hviezdy Prešova spoznal ďalších ocenených a to už na jeho 11. ročníku. Najlepší žiaci boli vyhlásení počas Medzinárodného dňa detí.

Ilustračný obrázok k článku Spoznali sme nové hviezdy Prešova: Títo žiaci boli vyhlásení za najlepších
3
Galéria

Zámerom projektu je odmeniť tých žiakov prešovských základných škôl, ktorí robia radosť nielen svojim rodičom, ale vďaka mimoriadnym schopnostiam a výsledkom reprezentujú aj svoju školu a mesto Prešov. Návrhy boli posudzované v troch kategóriách: šport, vedomosti a umenie.

Timea zvíťazila v kategórii šport

V kategórii šport zvíťazila Timea Palková, žiačka 7.C triedy Základnej školy na Šrobárovej ulici v Prešove. Už od 1. ročníka reprezentuje školu v Pole dance a scénickom tanci. Na svojom konte má množstvo ocenení na popredných priečkach v celoštátnych a medzinárodných súťažiach, z ktorých možno spomenúť tohtoročné 1. miesto na Medzinárodných majstrovstvách SR v Pole sporte, čím získala postup na Majstrovstvá Európy a sveta.

Jozef boduje na olympiádach

V kategórii vedomosti vyhral žiak 9.A triedy Základnej školy na Kúpeľnej ulici v Prešove Jozef Kuruc. Dlhodobo dosahuje úspechy v matematických, geografických a dejepisných olympiádach, či už na úrovni okresných, krajských, ale aj celoštátnych kôl. Je príkladom aj pre mnohých starších, keďže Jozef publikoval aj článok v známom slovenskom časopise, kde veľmi odborne vyjadril svoj názor na súčasnú situáciu na Slovensku.

Nina zvíťazila v kategórii umenie

V kategórii umenie si ocenenie prevzala Nina Oráčová, žiačka 4.A triedy Evanjelickej základnej školy v Prešove. Nina sa prezentuje na okresných, krajských súťažiach v hre na flaute, umeleckom prednese – v próze a v spoločenských tancoch – sólo dievčat. So záujmom sa zúčastňuje školských súťaží, kde reprezentuje nielen školu, ale aj naše mesto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Toto sú oni: Naše mesto sa môže pochváliť ďalšími ocenenými žiakmi
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM