Správy

V Prešove nastal zaujímavý vývoj ohľadne letných terás: Mesto zaznamenalo citeľný nárast

Počet letných sedení a terás na Hlavnej ulici v Prešove v tomto roku stúpol. Po poklese záujmu o terasy v minulých rokoch sa podľa radnice teraz ukazuje, že rozhodnutie znížiť daň v centre mesta za užívanie verejného priestoru prinieslo ovocie.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove nastal zaujímavý vývoj ohľadne letných terás: Mesto zaznamenalo citeľný nárast
Zdroj: Mesto Prešov

Počet žiadostí o letné terasy pred tohtoročnou sezónou stúpol takmer o štvrtinu. Uviedla to hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

„Zníženie dane sa ukazuje ako dobré rozhodnutie. K 31. máju úrad vydal súhlasné stanoviská k 66 žiadostiam o umiestnenie letného sedenia. Je to citeľný nárast v porovnaní s minulými rokmi,“ povedala primátorka Andrea Turčanová. Vlani to bolo 49 žiadostí, predtým 50.

Sadzba za užívanie verejného priestranstva pre Hlavnú ulicu bola znížená z pôvodných 33 na 10 centov za štvorcový meter na deň. „Naším cieľom bolo oživiť centrálnu mestskú zónu a tiež, aby obyvatelia mesta mohli zrelaxovať v príjemnom prostredí vonkajšieho sedenia pri dobrej kávičke a podobne,“ dodala primátorka. Mesto znížilo aj poplatok za umiestnenie letného sedenia a terasy na Floriánovej a Metodovej ulici, a to z pôvodných 33 centov za m2/deň na 19 centov. Ide o bočné uličky v centre mesta.

Môže vás zaujímať:

Leto síce prichádza, ale Prešovčania môžu zažiť nádych Vianoc: Udrie vám to do očí rovno na ulici!

Prešovský exposlanec sa už na to nemohol pozerať: Primátorke dal na stôl 10 eur a naštartoval potrebnú zmenu

Udeľovali sa najvyššie ocenenia mesta: Pocty sa dočkala choreografka Alena Paulusová aj primár Ivan Minčík

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM