Správy

Úspešný futbalový kanonier aj hudobníci známych kapiel: Aha, kto kedysi dral lavice na prešovskej Obchodnej akadémii!

Poznáme ich z vystúpení na pódiu, či z futbalového ihriska. Na prešovskej Obchodnej akadémii totiž študovali aj známe tváre z Prešova a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný futbalový kanonier aj hudobníci známych kapiel: Aha, kto kedysi dral lavice na prešovskej Obchodnej akadémii!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj na Obchodnej akadémii pôsobili dnes už známe tváre. Lavice drali v našom meste, dnes ich poznáme ako obľúbených hudobníkov a v jednom prípade aj ako futbalového kanoniera.

Chiki liki tu-a a Heľenine oči

„Prirodzene, že na našej škole vyrástli ľudia, na ktorých sme hrdí, pretože dosiahli úspechy ako podnikatelia, manažéri či verejní funkcionári. Ale máme absolventov, ktorí sa uplatnili aj v iných odvetviach ako napríklad umenie či šport,“ prezradil riaditeľ Obchodnej akadémie Peter Kopčák.

Tej mladšej generácii budú známi hlavne členovia dvoch hudobných formácií, ktorí drali lavice v triedach Obchodnej akadémie. Jedným z nich je Martin Višňovský zo skupiny Chiki liki tu-a a spevák prešovskej kapely Helenine oči Martin Mihalčin známy ako Lynch. Počas kvalifikácie na juhoafrický svetový šampionát vo futbale sa učitelia i žiaci prešovskej Obchodnej akadémie stali ešte tuhšími fanúšikmi tohto športu. Slovenské farby vtedy hájil ich absolvent Stanislav Šesták.

Legendárny výrok o Šestákovi

„Stano bol žiakom našej futbalovej triedy. Už od skorého veku reprezentoval Slovensko, sme na neho hrdí a nezabudneme na slová komentátora, keď strelil gól: Stanko, dobre si zrobil,“ povedala jeho triedna učiteľka Eva Lacová. Dodala, že Šesták síce pre reprezentačné povinnosti v škole veľa chýbal, ale všetko nakoniec poctivo dohnal. Tvrdí o ňom, že bol skromný a svedomitý chalan, ktorý vedel, čo chce dosiahnuť a robil pre to všetko.

„Ale spomínam si, ako sa nechcel učiť jazyky, išlo konkrétne o nemčinu. Zhodou okolností prvé jeho zahraničné pôsobisko bolo v Nemecku, kde sa ju musel naučiť. Hrdá na neho bola hlavne pani profesorka Novotná, ktorá ho učila nemčinu. Tá mu potom mohla povedať: vidíš Stanko, ako sa to všetko vrátilo,“ dodala s úsmevom Lacová.

Môže vás zaujímať:

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Prešovská Obchodná akadémia oslavuje okrúhle výročie a o tomto asi ani netušíte: Jej história súvisí s Viedenskou arbitrážou!

Táto fakulta Prešovskej univerzity sa môže dosýta radovať: V komplexnej akreditácii obstála vynikajúco!

Výnimočný úspech prešovskej gymnazistky: Slávka získala najvyššie študentské ocenenie

Veľké hodnotenie fakúlt vysokých škôl: Pozrite, ako sa v rebríčkoch umiestnili tie prešovské

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM