Ľubomír Hudačko Správy

Výnimočný úspech prešovskej gymnazistky: Slávka získala najvyššie študentské ocenenie

Najlepší študenti stredných a vysokých škôl získali ocenenie Svätého Gorazda, ako najvyššie študentské ocenenie. Tejto pocty sa dostalo aj študentke Gymnázia a základnej školy sv. Mikuláša v Prešove Slavomíre Nemčíkovej. Slávka bola jednou z troch ocenených z nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočný úspech prešovskej gymnazistky: Slávka získala najvyššie študentské ocenenie
Zdroj: Dnes24.sk

Najvyššie študentské ocenenie Pamätný list Svätého Gorazda aj tento rok získali najlepší študenti stredných a vysokých škôl z celého Slovenska.

Z rúk ministra školstva Juraja Draxlera si ho prevzala aj študentka Gymnázia a základnej školy sv. Mikuláša v Prešove Slavomíra Nemčíková a to ako jedna z troch ocenených študentov v Prešovskom kraji. Slávka získala toto ocenenie za úspešnú reprezentáciu Slovenskej republiky na Medzinárodnej olympiáde mladých výskumníkov a získanie striebornej medaily.

Šéf rezortu školstva zároveň poďakoval učiteľom, trénerom a rodičom, že stáli pri týchto úspešných študentoch. Ako dodal, verí, že svoje nadanie budú ďalej rozvíjať aj v budúcom zamestnaní, v prospech celej spoločnosti. „Dnešná doba je pre mladých ľudí náročná, o to viac si žiada pozitívne príklady, ktorými sa môžu inšpirovať vo svojom živote,“ povedal.

Môže vás zaujímať:

Prestížny titul do rúk učiteľom Prešovskej univerzity: Týchto pedagógov PU prezident vymenoval za profesorov

Veľké hodnotenie fakúlt vysokých škôl: Pozrite, ako sa v rebríčkoch umiestnili tie prešovské

foto: archív zsgmik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM