Ľubomír Hudačko Správy

Štefan Kužma viedol zastupiteľstvo sám prvýkrát: Priznal trému a prešľapom všetkých rozosmial

Absencia primátorky na rokovaní poslancov znamenala vôbec prvé vedenie zastupiteľstva od začiatku viceprimátorom Štefanom Kužmom. Ten sa však nevyhol úsmevnému prešľapu, čím pobavil prítomných. Priznal dokonca, že mal trému!

Ilustračný obrázok k článku Štefan Kužma viedol zastupiteľstvo sám prvýkrát: Priznal trému a prešľapom všetkých rozosmial
Zdroj: TASR

Skúsený politik Štefan Kužma sa v pondelok ujal vedenia rokovania poslancov v Prešove vôbec prvýkrát. Dôvodom bola absencia primátorky Andrey Turčanovej, ktorá rokovala v Bratislave.

Počas návrhu na zriadenie Návrhovej komisie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov a voľby jej členov odporúčal viceprimátor Kužma zvoliť vybraných poslancov, no pri mene Štefánie Andraščíkovej sa pomýlil. Namiesto titulu MPH (Master of Public Health, pozn. red.) ho prehodil na PHM. Tým rozosmial celú miestnosť a ospravedlňoval sa.

„Asi ste si všimli, že mám trému, keďže vediem rokovanie prvýkrát. Dopredu sa preto ospravedlňujem za takéto ďalšie možné prešľapy. A možno by ste si to ani nevšimli, keby som sa neospravedlnil,“ hovoril so smiechom skúsený politik.

Poslankyňa Štefánia Andraščíková situáciu zobrala s nadhľadom a športovo. Počas vážneho rokovania tak v Prešove prišlo aj na nečakané odľahčenie.

Čítajte tiež:

Poslanci rokujú na zastupiteľstve, ale bez primátorky: Turčanová na facebooku odhalila, čo je za tým

Prekvapenie na zastupiteľstve: Poslanec na seba strhol pozornosť, takto obdaroval kolegu darčekom!

Cena mesta? Pravica mala problém s Dupkalom starším, jeho syna to nenechalo chladným

foto: youtube

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM