Iné športy

Prvá výhra volejbalistov: Hráčom duelu bol 18-ročný debutant v drese Prešova

Hráči VK Mirad PU Prešov na domácej palubovke potvrdili rolu favorita. So Zvolenom si hladko poradili a vyhrali na nulu. Mužom duelu bol 18-ročný debutant.

Ilustračný obrázok k článku Prvá výhra volejbalistov: Hráčom duelu bol 18-ročný debutant v drese Prešova
Zdroj: Andrej Schlank

V 3. kole Edymax extraligy mužov, zdolali družstvo MVK Zvolen po troch setoch hladko 3:0 (18,19,15).

Pripisujú si prvé súťažné body a po troch kolách sú na priebežnom 6. mieste tabuľky. Zverenci trénera Erika Digaňu mali duel pevne v rukách. Súper sa im bodovo priblížil len v 2. dejstve, ale na zisk setu nesiahol.

V základnej zostave Prešova nastúpil 18-ročný nahrávač Boris Velička, ktorý sa stal hráčom zápasu.

Šancu na ihrisku dostali aj ďalší mladí hráči. Najviac bodov (20) v stretnutí pridal kapitán Šarišanov Martin Sopko st. Na strane hostí bodoval smečiar Jozef Kučera (12).

Najvyššia volejbalová liga pokračuje zápasmi 4. kola. Prešovčania už v piatok 11.10.2019 zabojujú na ihrisku východoslovenského rivala VK KDS Šport Košice.

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Musím zablahoželať chlapcom. Konečne sme predviedli kolektívny výkon. Som rád, že sme po dvoch prehrách nezložili zbrane. Išli sme od cvičenia ku cvičeniu, od tréningu k tréningu, až teraz k zápasu. Uvidíme, ako to vyvrcholí. Som rád, že sme neupadli, nepanikárili, neklesali na duchu. Musíme sa dobre vyspať, zajtra zatrénovať a pripraviť sa na ďalšiu previerku. V piatok nás čaká ťažký súper v Košiciach.“

Martin Vaško, tréner MVK Zvolen: „Rozhodlo podanie s prihrávkou. My sme si, v určitých pasážach nevedeli poriadne prihrať. Nevedeli sme si tým pádom odútočiť po zle prihratých loptách, takže toto bolo rozhodujúce.“

Boris Velička, nahrávač VK Mirad PU Prešov: „Veľmi sa teším. Pocity radosti vo mne ešte burcujú, keďže ide o prvý zápas, ktorý sme tento rok v extralige vyhrali. Hrali sme ako tím, hrali sme dobre. Je to kolektívna zásluha a kolektívna výhra. Chcem sa poďakovať trénerovi za prejavenú dôveru, verím, že ju dostanem aj nabudúce a nesklamem.“

  • MVP: Boris Velička (Prešov)
  • Počet divákov: 158 divákov
  • Rozhodovali: Peter Höger, Igor Porvazník

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

V obrazoch si pozrite aj to, ako vyzerá po rekonštrukcii MŠ na Čapajevovej ulici. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

MŠ Čapajevova v Prešove prešla rekonštrukciou, takto parádne vyzerá
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM