Správy

Otvorili vynovený športový areál na Nábrežnej: Obnova doteraz stála 310 000 eur!

Obnova tenisových kurtov na Nábrežnej ulici v Prešove stála doteraz 310 000 eur, čo prispeje k pohodliu pre hráčov. Areál už bol oficiálne otvorený.

Ilustračný obrázok k článku Otvorili vynovený športový areál na Nábrežnej: Obnova doteraz stála 310 000 eur!
Zdroj: Mesto Prešov

Peniaze boli použité na nové oplotenie, chodníky, tienenie dvorcov, novú antuku, tribúnu, na stĺpiky sietí i na čiary. Do obnovy športového areálu investovala súkromná spoločnosť, ktorá ho má v prenájme na nasledujúcich 15 rokov.

Prečítajte si tiež: Trať dlhá 105 km na Tour de Prešov: Najlepšie ju zvládol cyklista z Maďarska

Veľká časť financií smerovala do chátrajúcej budovy tvoriacej zázemie, kde tenisti už majú možnosť využívať okrem úplne zrenovovaných šatní a sanitárnych zariadení aj telocvičňu, saunu, vírivku, ale i služby maséra. Poschodie budovy bolo rozšírené o terasu s reštauračnými službami. T & J Tenis Club tak ponúka nielen osem tenisových kurtov, ale tiež kompletné zázemie potrebné pre špičkovú prípravu tenistov.

Prečítajte si tiež: Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Prešova

Podľa konateľa spoločnosti Jána Leheta má tento tenisový areál ambície byť usporiadateľom medzinárodných turnajov pod patronátom International Tennis Federation. Klub už spolupracuje s Tenisovou akadémiou Prešov. Spoločným zámerom je poskytnúť tenisovej mládeži také podmienky, aby sa vedeli presadiť medzi tenisovou špičkou a rozvíjali tak tradíciu tohto športu v Prešove.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM