Ľubomír Hudačko Šport

Trať dlhá 105 km na Tour de Prešov: Najlepšie ju zvládol cyklista z Maďarska

Tour de Prešov 2016 vyhral Gábor Fejes z Maďarska. Medzi ženami dominovala Tatiana Jašeková. Preteky zaujali aj Rumunov.

Ilustračný obrázok k článku Trať dlhá 105 km na Tour de Prešov: Najlepšie ju zvládol cyklista z Maďarska
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Takmer 170 cyklistov sa postavilo na štart 2. ročníka cyklistickej súťaže Tour de Prešov, čo je o štvrtinu viac ako vlani. Okrem pretekárov zo Slovenska do Prešova prišli tiež cyklisti z Maďarska a Poľska.

Prečítajte si tiež: Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Prešova

Najviac sa darilo Gáborovi Fejesovi z maďarského klubu pred Dušanom Kozelom z tímu Humenné a Adriánom Babičom. Kategóriu žien vyhrala Tatian Jašeková pred neregistrovanou Kristínou Rusňákovou. Tretia žena v pelotóne preteky nedokončila. Trať dlhá 105 kilometrov začínala a končila na Hlavnej ulici a viedla cez Kendice, Ličartovce, Bretejovce, Rozhanovce, Kecerovce, Červenicu, Kokošovce, Záborské, Drienov, Petrovany.

Prečítajte si tiež: Na prešovskej Delni to bude žiť: Študujte program podujatí, ktoré sa blížia!

Na dvadsiatompiatom kilometri, v Budimíre, pretekárov čakala rýchlostná a na Dubníku, 54. kilometer, zasa horská prémia. Okrem hlavného preteku, kde sa súťažilo v siedmich kategóriách, si cyklisti tiež merali sily v rýchlostnom šprinte na jeden kilometer, kde najrýchlejší čas 1:12,64 dosiahol Stanislav Kohler. Preteky sa tešili nielen záujmu Prešovčanov. Uchvátili aj Cristiana z Rumunska: „Navštívil som so svojou rodinou vaše krásne mesto. Potešilo ma, že som bol svedkom štartu cyklistických pretekov, ktoré sa u vás uskutočnili. Pri tejto príležitosti som, ako každý turista, aj fotografoval," povedal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM