Kultúra

Október už klope na dvere: TOP 10 podujatí v Prešove, na ktoré sa môžete tešiť

Október sa už blíži a počas tohto mesiaca bude v Prešove možné zažiť nemálo podujatí. Vybrali sme desať tých najlákavejších z nich. Značte si už teraz do svojich kalendárov...

Ilustračný obrázok k článku Október už klope na dvere: TOP 10 podujatí v Prešove, na ktoré sa môžete tešiť
Zdroj: Zuzana Balenčin

Peter Lipa

1. októbra 20:00 v Stromoradí

Najznámejší slovenský jazzový spevák Peter Lipa je momentálne naozaj činorodý a štyri mesiace po premiére albumu Slovenské evergreeny uviedol na svet nový album Dobré meno. Pri tejto príležitosti ho uvidia aj diváci v rodnom Prešove.

Ťapákovci

3. októbra 19:00 v PKO

Lenivým, ľahostajným a nezmyselným spôsobom myslenia a konania nám Ťapákovci ukazujú, že za vyše sto rokov sa toho vlastne až tak veľa nezmenilo. Naša spoločnosť síce technologicky postupuje míľovými krokmi vpred, ale pohľad na svet, prístup k riešeniu životne dôležitých problémov a vzorce ľudského správania zostávajú v mnohom stále rovnaké.

Veci čo sa dejú

5. októbra 18.00 v DJZ

Program Veci čo sa dejú vás dostane do polovice 20.storočia, do čias, ktoré na východnom Slovensku sprevádzala optácia Rusínov a Rusínok do Sovietskeho zväzu. Spoznajte zabudnuté príbehy vašich známych a rodín, ktoré sa oplatí pripomínať aj dnes. Autorom folklórneho muzikálu je renomovaný spevák, tanečník a choreograf Štefan Štec.

Farmárske trhy

9. októbra 8.00 na Hlavnej

Predaj výrobkov od domácich výrobcov, pestovatelov, farmárov, predajcov.

Jaro Filip Tribute 70

12. októbra 20.00 v Stromoradí

Hudobný projekt Večer venovaný Jarovi Filipovi pozostáva z najlepších piesní z albumov: Bolo nás jedenásť, Ten čo hrával s Dežom, Cez okno ako aj z obľúbených skladieb napísaných pre Richarda Mullera.

Ostatňi raz tour

19. októbra 20.00 v Stromoradí

Vzdajte s nami hold poslednému funkčnému kostýmu v kapele Chiki liki tua, tzv. Prešovskému plátnu. V programe sa kapela vráti ku všetkým hudobným kapitolám príbehu, od Chameleóna až po DPH.

Puto – K. Knechtová, FS Šarišan

24. októbra 19.00 v Tatran handball aréne

Projekt Puto je moderná hudobno-tanečná show, ktorej nosnými piliermi sú spev, tanec, ale hlavne emóciami a virtuozitou nabitá hudba v bravúrnej interpretácii Kataríny Knechtovej a jej skupiny, s fúziou popredného slovenského folklórneho súboru Šarišan a jeho vynikajúcej ľudovej hudby.

Kidslandia

27. októbra 15.00 v športovej hale na Baštovej

Jesenno/zimná edícia detského festivalu Kidslandia s obľúbenými detskými hviezdičkami. Zahrajko, Hugo Sníček a TV RIK, Tárajko a Popletajka, Ujo Ľubo, Klauni Tino+Tono, Maliny Jam, UsmievAnka, Kúzelník Gabi, Maľovanie na tvár, Maskoti Máša a Medveď, Frozen Ana a Olaf.

Kubo – Pocta Jozefovi Kronerovi

27. októbra 19.00 v PKO

Živé, energické a zábavné predstavenie. Nový muzikál Kubo v modernej a divácky príťažlivej podobe. Čakajú vás bravúrne herecké a tanečné výkony, fúzia moderného tanca a folklóru.

Nerez & Lucia

28. októbra 19.00 vo Viole

Základné spevácke aj autorské trio tohto zoskupenia tvoria Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský a Lucia Šoralová. Jednou z možností, ako si tvorivo pripomenúť deň vzniku niekdajšieho Československa, je zážitok plodnej spolupráce týchto dvoch kedysi v jednom štáte žijúcich národov.

A na záberoch si pozrite priebeh Remeselných trhov na Hlavnej ulici v Košiciach. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM