Ľubomír Hudačko Správy

Naoko obyčajná križovatka, ale z pohľadu vodiča možný problém: Semafor v Prešove zakrýva dopravná značka, FOTO

Na jednej z križovatiek v Prešove môžete naraziť na zaujímavú situáciu. Z pohľadu vodiča si totiž náš čitateľ všimol, že semafor na frekventovanej ceste zakrýva dopravná značka.

Ilustračný obrázok k článku Naoko obyčajná križovatka, ale z pohľadu vodiča možný problém: Semafor v Prešove zakrýva dopravná značka, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na predmetné miesto v Prešove na Škultétyho ulici pred križovatkou s Budovateľskou ulicou nás upozornil čitateľ Matej z Popradu. Semafor pred križovatkou podľa neho nebezpečne zakrýva dopravná značka upozorňujúca na hlavnú cestu.

„Semafor šofér zbadá až na poslednú chvíľu. Vodiči, ktorí nevedia o tomto semafore, ako aj ja a nie sú domáci, môžu vbehnúť do križovatky, keď svieti červená. Ja sám som semafor zbadal až na poslednú chvíľu a len tak tak dobrzdil. Najprv som nerozumel ako je možné, že som semafor nevidel skôr a až o týždeň neskôr, keď som tadiaľ prechádzal znova, som si uvedomil, že je to kvôli značke, ktorá semafor zakrýva. Upovedomil som o tom aj dopravný inšpektorát v Prešove a dúfam, že sa to nezačne riešiť, až keď sa niečo stane,“ uviedol Matej.

O situácii sme teda upovedomili prešovskú políciu. „Predmetná vec bola zriešená cestným správnym orgánom 8.3.2016. Značka P1 hlavná cesta s dodatkovou tabuľkou E13 bude preložená na stĺp trakčného vedenia. Túto križovatku však nepovažujeme za nebezpečnú z dôvodu, že svetelná signalizácia sa nachádza na pravej aj ľavej strane komunikácie. Fotka je účelovo vyhotovená len z jedného pohľadu, ďalší výhľad pred križovatkou je jasne viditeľný,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik a dodal, že vodič je povinný sa plne venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. „O to viac, keď prechádza úsekom, ktorý nepozná,“ zakončil hovorca.

Môže vás zaujímať:

Prešovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení obávajú najviac

Keď sa začnú smiať už aj inštruktori… Vtipné príhody z prešovskej autoškoly, ktoré musíte počuť :)

Svojho tátoša už môžu vodiči zaparkovať rovno pred svojou bytovkou: Na tejto ulici v Prešove skrášlili vnútroblok

Frekventovaná križovatka v Prešove: Na tomto mieste semafor zakrýva značka
2
Galéria
Zdroj: Google
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM