Rôzne

Keď sa začnú smiať už aj inštruktori... Vtipné príhody z prešovskej autoškoly, ktoré musíte počuť :)

Bohatá studnica zážitkov. Aj to charakterizuje povolanie menom inštruktor v autoškole. Tí z Prešova nám porozprávali príhody zo svoje praxe. A ich rozprávanie stojí naozaj za to.

Neraz musí mať inštruktor autoškoly poriadnu trpezlivosť. Ak nádejnému vodičovi chýba potrebná zručnosť a pohoda, maléry priťahuje ako magnet. Mnohé príhody z autoškôl majú zábavný ráz a len tak sa na ne nedá zabudnúť. Dôkazom toho sú aj niektoré zážitky, ktoré nám prezradili prešovskí inštruktori z autoškoly Mavex-Junior.

Nepoznal všetky diery

Zážitkov je na rozdávanie, rodia sa pravidelne a aj vám môžu pripraviť dobrú náladu. Napríklad tie, ktoré majú preveriť znalosti dopravnej značky. „Počas jazdy s jednou slečnou sa inštruktor pýtal, že aká značka bola pred nimi, ktorú práve minuli. Žiačka si uvedomila, že to bola 40-tka a tak začala prudko brzdiť. Lenže nevšimla si dodatkovú tabuľu, ktorá informovala o tom, že značka platí len v pracovných dňoch. A oni išli v sobotu,“ spomínajú na úsmevnú situáciu prešovskí inštruktori.

Inokedy mali o zábavu postarané vďaka spontánnej odpovedi na zvláštnu otázku. Stalo sa tak v momente, keď bol žiak zvedavý. „Pán inštruktor, vy poznáte všetky diery, však?“ Ten však, samozrejme, vtipne narážal na niečo iné, tak mu povedal: „No, všetky zase nie.“

Žiaci inštruktorov dokázali rozosmiať aj pri téme dopravnej značky. „Otázka smerovala k značke, ktorá bola bez vykreslenia detí a teda na čo vlastne upozorňuje. Odpoveď žiakov bola: Prázdniny?“ uviedli nám ďalej inštruktori. Stávalo sa aj to, že niektorí absolvovali skúšku neúspešne hneď niekoľkokrát. „V časoch, keď bol zákon, ktorý jasne nedefinoval, že koľkokrát sa môže ísť na opravnú skúšku, tak boli aj exoti. Šli na skúšku aj dvadsať alebo dvadsaťpäťkrát, bolo to neuveriteľné. Potom sa teda ten zákon už zmenil,“ zhodnotili nám zážitky z autoškoly Mavex-Junior.

Ta nemocnica, či letisko?

A na záver ešte jedna nezabudnuteľná situácia z prešovskej autoškoly. Tá nastala, keď počas jazdy mala autoškola pred sebou značku návesť pred slepou ulicou. Išlo o značku, kde je vyznačená hlavná, vedľajšia a slepá cesta. A na otázku inštruktora, aká je to značka, žiak odpovedal: „Ta nemocnica, či letisko?“ Len dodávame, že samozrejme to bola slepá ulica :)

Môže vás zaujímať:

Prešovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení obávajú najviac

Cestujúci pocítia väčší komfort ako doteraz: V ďalších lokalitách Prešova pribudli na zastávkach prístrešky

Dajte týmto záberom 3 minúty a nebudete ľutovať: VIDEO, ktoré poteší oči každého Prešovčana

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM