Rôzne

Prešovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení obávajú najviac
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi prešovskými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

„Veľmi problematická je križovatka na Karpatskej ulici pred nákupným centrom. Tam je dokonca semafor nastavený veľmi nešťastne a to spôsobuje chaos. Vodiči pozerajú najmä na odbočku doprava, ale rovno ísť kvôli červenej ešte nemôžu. Skrátka, tu bezpečne odbočiť pre menej skúsených vodičov nie je žiadna zábava," uviedol k problematike Štefan. (foto v galérii č. 1).

Medzi obávané miesta na prešovských cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili ako to ďalšie vychádzanie z Grešovej ulice smerom na križovatku Vajanského či k nemocnici. „To je veľmi problematické miesto, nedávno sa tu vysypala aj sanitka. Vodičom tu neraz zdochne motor a potom sa dejú priam neuveriteľné veci. Jeden chce stojace auto obísť, ďalší nevie, čo sa deje. Do karát nehrajú ani chodci, ktorí vyrážajú kvôli semaforu na cestu, hoci zelenú má aj jeden smer na križovatke," nechal sa počuť Milan z Prešova. (foto č. 2).

Našu trojicu obávaných miest uzatvára križovatka na Škultétyho ulici. „Mne sa toto miesto vôbec nepáči. Napríklad smerom na Čierny most majú chodci zelenú, ale rovnako tak aj vodiči smerom na Budovateľskú. Z tohto smeru autá čakajúce na prejazd sa pre zmenu len modlia, aby ich nezasiahlo vozidlo MHD. Tam je priestor na manévre len minimálny a v prípade neskúseného šoféra autobusu neraz nastal problém. Pri otáčaní míňa autá len tesne. Chcelo by to nejako rozšíriť, alebo vyriešiť," priblížil situáciu na problematickej križovatke Lukáš. (foto č. 3)

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na presov@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

Svojho tátoša už môžu vodiči zaparkovať rovno pred svojou bytovkou: Na tejto ulici v Prešove skrášlili vnútroblok

Vodiči sa dočkali a už konečne môžu jasať: Pri Prešove uviedli do prevádzky dlhoočakávaný diaľničný úsek D1! FOTO

Niektoré parkoviská v Prešove mesto spoplatní: Pozrite si, ktorých lokalít sa to týka

Obávané cesty v Prešove podľa miestnych vodičov: Pozrite si ich v obrazoch
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM