Ľubomír Hudačko Správy

Na niekdajší výstavný kút Prešova spomíname už len s nostalgiou: Vyrastú v parku na Masarykovej ulici byty?

Kedysi tam šantili deti, no na niekdajší výstavný kút Prešova spomíname teraz už len s nostalgiou. V súčasnosti sa totiž hovorí v súvislosti s parkom na Masarykovej ulici o jeho možnostiach využitia. Padli úvahy o obchodnom reťazci, no vyrastú napokon na tejto ploche byty?

Ilustračný obrázok k článku Na niekdajší výstavný kút Prešova spomíname už len s nostalgiou: Vyrastú v parku na Masarykovej ulici byty?
Zdroj: Dnes24.sk

Kedysi obľúbený kút, kde sme chodievali oddýchnuť a relaxovať. Pre verejnosť však park na Masarykovej v Prešove už len tak k dispozícii nebude.

Majiteľ tohto priestoru už totiž podľa našich informácií radnicu požiadal o výrub niektorých stromov a nevylučuje, že na pozemku začne stavať. Hovorilo sa o možnosti, že v priestore vyrastie obchodný reťazec, no ten tu napokon nebude. Nami oslovení Prešovčania si preto zhlboka vydýchli. „Neviem načo by sa tu mal stavať ďalší obchod. Je to nehorázne. Je dobré, že od toho upustili. Ale miesto pre ľudí to takisto už nie je, takže žiadna výhra pre občanov tak či tak,“ myslí si Silvia (32). Podobný názor zastáva aj Prešovčan Pavol (29).

„Už roky sa tu s týmto pozemkom nič nedeje a ani si neviem predstaviť, ako by mala vyzerať akákoľvek zmena na obchod či byty. Radšej nech je tu ako tak udržiavaná zeleň, ako keby opäť nákupné centrum. Je však škoda, že to pre verejnosť zatvorili,“ hovorí náš čitateľ. Atraktívny pozemok dnes patrí majiteľovi podniku na sídlisku Šváby. S ním sa nám skontaktovať nepodarilo, ale podľa našich informácií pozemok bol ochotný predať mestu, alebo zameniť za iný. Mesto však nemá záujem a s majiteľom nikto nerokoval. Teraz má v úmysle na ňom stavať a uvažuje nad bytmi, resp. nad rezidenčným bývaním. To by znamenalo výrub niektorých stromov na pozemku, hoci v pláne je tie cennejšie stromy nechať.

Majiteľ sa však o park stará, keďže každý rok je možné v týchto priestoroch evidovať kosbu. Ako sme sa dozvedeli od hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej, územné konanie na stavebnom úrade však bolo pozastavené. "Z dôvodu, že nebolo ukončené konanie vo veci povolenia pre výrub drevín. Rozhodovať v tejto veci výrubu by sa malo v druhej polovici mája,“ konkretizovala Kmetóny Gazdová. Len čas tak ukáže, čo sa s daným priestorom bude diať.

Môže vás zaujímať:

V kraji zveľadia 27 telocviční: 8 stredných v Prešove, ktoré sa dostali do zoznamu

Bicykle v Prešove vyťahujeme vo veľkom: Cyklisti, táto zmena na Lesníckej vás však nepoteší! FOTO

Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!

na foto: park na Masarykovej/i­lustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM