Ľubomír Hudačko Správy Správy

Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!

Denne okolo nej prechádzate možno aj vy a možno už aj vás stihla zaujať. Aj vašu pozornosť totiž môže upútať dopravná značka v Prešove na Levočskej ulici Sídliska II. Pozriete sa lepšie a uvidíte to sami.

Ilustračný obrázok k článku Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove z času na čas upúta pozornosť dopravná zaujímavosť. Jednu z nich si môžete všimnúť na Levočskej ulici Sídlisku II. Laik si dopravnú značku pri cyklistickom chodníku môže vysvetliť tak, že na ľavej strane určuje cyklistický chodník a vpravo má byť podľa nej priestor pre chodcov. V skutočnosti je to ale na chodníku naopak.

„Zvislé dopravné značenie je všeobecnou dopravnou značkou, ktorá vyznačuje komunikáciu – chodník – určenú pre vyznačených užívateľov. Vodorovné dopravné značenie určuje priestor, v ktorom sa majú jednotliví účastníci cestnej premávky pohybovať. Dopravné značenie je teda v zmysle platnej legislatívy v poriadku,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Napriek tomu ale mesto prisľúbilo nápravu. „Pre lepšiu orientáciu účastníkov premávky značku upravíme,“ dodala hovorkyňa na margo tejto dopravnej značky.

Môže vás zaujímať:

Bicykle v Prešove vyťahujeme vo veľkom: Cyklisti, táto zmena na Lesníckej vás však nepoteší! FOTO

Naoko obyčajná križovatka, ale z pohľadu vodiča možný problém: Semafor v Prešove zakrýva dopravná značka, FOTO

Prešovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení obávajú najviac

Dopravná značka na Levočskej v Prešove: Všimli ste si to aj vy?
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM