Správy

V kraji zveľadia 27 telocviční: 8 stredných v Prešove, ktoré sa dostali do zoznamu

Prešovský samosprávny kraj (PSK) zveľadí 27 telocviční v školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti s finančnou pomocou štátu. Dotácia predstavuje celkovú výšku 303 400 eur.

Ilustračný obrázok k článku V kraji zveľadia 27 telocviční: 8 stredných v Prešove, ktoré sa dostali do zoznamu
Zdroj: Dnes24.sk

Kraj podal žiadosť pre 41 škôl, čím reagoval na februárovú výzvu ministerstva školstva o poskytnutie prostriedkov na rozvoj telovýchovy a na dostavbu, rekonštrukciu alebo výstavbu novej telocvične alebo ich vybavenie na tento rok.

Komisia vybrala celkom 27 škôl, pričom 26 škôl získalo dotáciu na vybavenie telocviční a sedem na dostavbu či rekonštrukciu. Školy mohli uspieť aj v obidvoch oblastiach. PSK prijal podmienky určené ministerstvom a všetky úspešné projekty chce zrealizovať. Kapitálové výdavky určené na dostavbu, rekonštrukciu alebo výstavbu novej telocvične získalo sedem stredných škôl.

A to vrátane Obchodnej akadémie, ktorá od štátu získala na rekonštrukciu sociálnych zariadení, zdrav. a inžinierskych sietí 45 000 eur (spoluúčasť župy je 15 000 eur), SPŠ elektrotechnická 27 000 eur na rekonštrukciu cvičebného priestoru (spoluúčasť župy 7 000 eur) a SOŠ obchodu a služieb v Prešove získala 25 000 eur na rekonštrukciu elektroinštalácie vrátane osvetlenia cvičebného priestoru. Spoluúčasť zriaďovateľa – župy je v tomto prípade 8 000 eur.

Bežné výdavky určené na vybavenie telocvične v súlade s povinným vybavením získalo 26 škôl. Nechýbajú medzi nimi SOŠ podnikania (3900 eur dotácia štátu, 390 eur spoluúčasť zriaďovateľa) ani ďalšie štyri prešovské stredné – Gymnázium Konštantínova, SPŠ strojnícka, Hotelová akadémia a Stredná priemyselná škola (všetky 3 900 eur, 390 eur).

zdroj: Dnes 24/Tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM