Rôzne

Na Delni panuje aktivita: Takto legendárne kúpalisko revitalizujú a pripravujú, FOTO

Na Delni je v súčasnosti rušno. Primátorka verí, že sa z nej stane celoročne otvorený areál pre oddych a šport. Čo všetko na známom mieste prebieha?

Ilustračný obrázok k článku Na Delni panuje aktivita: Takto legendárne kúpalisko revitalizujú a pripravujú, FOTO
6
Galéria

Súčasťou projektu revitalizácie areálu Delňa sú podľa prešovskej radnice rozvody nízkeho napätia, areálový rozvod kanalizácie, areálový rozvod vody, verejné osvetlenie s predprípravou na osadenie stĺpov a spevnené plochy.

Termín ukončenia

„Projekt vo výške 174 300 eur je financovaný z vlastných zdrojov s termínom ukončenia 30.4.2019. V sú­časnosti pokračujú práce podľa harmonogramu a stavba by mala byť ukončená v zmysle zmluvy o dielo,“ uviedla pre náš portál hovorkyňa radnice Eva Peknušiaková.

Ako hovorkyňa pokračovala, momentálne je dokončená kanalizácia, zo strany spoločnosti Prešov REAL je potrebné prečistiť kanalizačnú vetvu, do ktorej sa bude napájať. „Aktuálne sa dokončujú práce na hlavnej vetve vodovodu, prípojky budú v realizácii najbližší týždeň. Rovnako je hotová aj vodovodná šachta,“ pokračovala Peknušiaková.

Odsúhlasné s Dobrým festivalom

Ako dodala, čo sa týka elektrických rozvodov, k pondelku 4.3.2019 bola vykopaná ryha s dĺžkou 160 metrov, pričom sa má začať ukladať kábel a pokračovať s výkopom. „Trasa a uloženie rozvádzačov boli odsúhlasené so zástupcom Dobrého festivalu. V týchto dňoch sa pracuje so spoločnosťou REAL na zmluve o pripojení a odbere elektrickej energie,“ zakončila hovorkyňa. Primátorka Andrea Turčanová podľa svojich slov verí, že sa z Delne stane celoročne otvorený areál pre oddych a šport.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Na Delni prebieha revitalizácia: Prinášame vám fotozábery priamo z miesta
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM