Správy

V Prešove môžeme využiť BEZPLATNÉ jazdy kolobežkami: A zdarma bude aj MHD

V rámci Európskeho týždňa mobility (ETM), ktorý sa aj v Prešove začal v pondelok 16. septembra, pripravila miestna samospráva viacero aktivít.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove môžeme využiť BEZPLATNÉ jazdy kolobežkami: A zdarma bude aj MHD
Zdroj: Dnes24.sk

Lenka Šitárová z oddelenia komunikácie, marketingu a vzťahov s verejnosťou na tamojšom mestskom úrade (MsÚ) informovala, že obyvatelia sa môžu zapojiť do výtvarnej aj fotografickej súťaže či nechať si skontrolovať bicykel.

ETM prebieha každoročne až do 22. septembra. Jeho cieľom je podporovať udržateľnú dopravu a motivovať ľudí k využívaniu verejnej dopravy.

„Pre tých, ktorí radi fotografujú, je pripravená fotografická súťaž s názvom MHD v meste. Určená je pre všetkých, ktorí radi zachytávajú momenty z každodenného života. Súťaž je rozdelená do dvoch kategórií – Integrovaný dopravný systém (IDS) a mestská doprava v Prešove,“ ozrejmila Šitárová.

Dajte skontrolovať bicykel

V prvej z nich je cieľom zachytiť rôzne druhy verejnej dopravy na jednej fotografii a vyobraziť význam tohto systému pre komunitu.

Druhá sa zameriava na mestskú dopravu, ako sú trolejbusy a autobusy v uliciach mesta.

Skontrolovať a nastaviť si bicykel budú môcť obyvatelia mesta vo štvrtok 19. septembra na Hlavnej ulici. „O presnom čase budeme verejnosť informovať,“ dodala Šitárová s tým, že ETM zavŕšia od piatku 20. septembra do nedele 22. septembra, keď bude preprava na linkách MHD pre cestujúcich bezplatná, a to v I. aj v II. tarifnom pásme.

Jazda kolobežkou zdarma

A využiť môžeme aj jazdy e-kolobežkami. Promo kód na bezplatné jazdy e-kolobežkami Dott je EUMW24, ktorý zabezpečí 5 jázd po 5 minút zadarmo.

Kód platí od 16. do 19. septembra 2024.

Okrem toho je pripravená tiež výtvarná súťaž pre malých umelcov s názvom Veselý dopravný prostriedok. Úlohou je vytvoriť kresbu na tému MHD v našom meste. Aktivity počas ETM 2024 pripravil IDS Východ v spolupráci s mestom a Dopravným podnikom mesta Prešov.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM