Rôzne

Chystá sa rozširovanie Solivarskej ulice: Rekonštrukciou prejde zrejme ešte tento rok

Rekonštrukcia Solivarskej by mohla prebehnúť v roku 2019. Investorom stavby bude Prešovský samosprávny kraj a stavebníkom Správa a údržba ciest PSK.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa rozširovanie Solivarskej ulice: Rekonštrukciou prejde zrejme ešte tento rok
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

O podrobnostiach informoval na svojom facebooku poslanec prešovského mestského zastupiteľstva a zároveň aj predseda Výboru v mestskej časti (VMČ) č. 5 (Solivar, Soľná Baňa, Šváby) Peter Krajňák.

Zrejme už tento rok

„Táto historická komunikácia, v starých mapách nazývaná “Soľná cesta”, alebo Solivarčanmi tiež nazývaná cesta “Medzi mostkami” nakoľko tu v minulosti bolo niekoľko mostov ponad starý tok rieky Sekčov, zrejme už v roku 2019 prejde rekonštrukciou,“ uviedol.

Ako Peter Krajňák pokračoval, na rokovaní Mestského zastupiteľstva mesta Prešov dňa 27. júna 2018 prešovskí poslanci schválili predaj pozemkov patriacich mestu pod touto stavbou v prospech investora za 1 euro za účelom majetko-právneho vysporiadania pripravovanej verejnoprospešnej stavby “III/3440 Prešov – most cez Sekčov (ul. Solivarská)”.

„Mesto Prešov sa zaviazalo financovať a zrelizovať dve akcie tejto stavby a to SO 601–00 Preložka trolejového vedenia a SO 602–00 Preložka spätných a napájacích káblov. Financovanie tejto stavby bude z Integrovaného Regionálneho operačného programu 2014–2020,“ konkretizoval ďalšie podrobnosti.

Táto stavba bude znamenať rozšírenie dnešnej Solivarskej ulice smerom na sever a to vytvorením nového cestného pruhu, novým premostením rieky Sekčov, výstavbou nového chodníka a cyklochodníka a rekonštrukciou veľkej Solivarskej križovatky, ktorou sa umožní lepšie a plynulé odbočovanie na Šváby, Solivar a sídlisko Sekčov (vrátane jednosmerného napojenia ulice Lesníckej).

Ovplyvní to dopravu

Podľa ďalších Krajňákových slov sa aj preto až podnes nerealizovala oprava chodníka, ktorý spája stanicu so Solivarom, pretože sa počíta s touto dôležitou investíciou, ktorá značne zlepší prepojenie mestskej časti s priemyselnou zónou pri stanici. Ako VMČ č. 5 budú následne pokračovať vo výstavbe chodníka po ľavej strane, kde je potrebné dokončiť tri etapy pripraveného projektu až po ulicu Pri mlyne.

„Keď sa začne rekonštrukcia tejto ulice, určite to na niekoľko mesiacov opätovne negatívne ovplyvní dopravu v južnej časti mesta i v samotnom Solivare, ale do budúcna značne pomôže dopravnej situácii v Prešove,“ zakončil Krajňák. Vo fotogalérii si kliknite zábery na predmetnú ulicu, ktoré zobrazujú, ako vyzerá v súčasnosti.

Zároveň si môžete pozrieť aj video z predstaničného priestoru, ktorý prechádza rekonštrukciou. V podchode sa však vyskytol problém so zatekaním.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM