Ľubomír Hudačko Správy

Mestský poslanec to povedal počas rokovania narovinu: Nevydrižňajme sa ľuďom! VIDEO

V Prešove bolo počas mestského zastupiteľstva opäť dusno. Poslanecký návrh Stanislava Ferenca k návrhu VZN o hospodárení a nakladania s majetkom mesta vyvolal nejednu reakciu. Najmä poslanec Juraj Hudáč to povedal narovinu a dokonca aj po šarišsky. Chcel, aby sa poslanci ľuďom nevydrižňali...

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec to povedal počas rokovania narovinu: Nevydrižňajme sa ľuďom! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanec Stanislav Ferenc v pätnásťminútovom monológu počas diskusného príspevku predložil poslanecký návrh k Všeobecne záväznému nariadeniu mesta, ktorým sa určujú Zásady hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Prešov. Ten sa však stretol s búrkou nevôle napríklad u poslanca Juraja Hudáča.

Ten si totiž nevedel predstaviť, ako môže hlasovať za niečo, čo dostal na stôl len pred hodinou. Na čele s primátorkou Andreou Turčanovou tak vyzval prítomných s výstižnou požiadavkou. „Pani primátorka, považujem ťa za rozumnú a čestnú ženu. Chcem ťa poprosiť, nevysmievajme sa občanom tohto mesta do tváre. Preložím aj do šarištiny, nevidrižňajme sa im. Tento návrh, čo predniesol kolega je rozsiahlejší ako pôvodné VZN. Nemal byť aj tento návrh vyvesený na pripomienkovanie občanom? Ako sa my máme k tomu vyjadriť, keď sme to počúvali 15 minút a dostali sme to na stôl pred hodinou. Pani primátorka, vyzývam ťa, stiahni tento materiál, nehlasujme o ňom. Takisto vyzývam aj slušných kolegov, čo tu sedia. Však to je nenormálne toto,“ rozhovoril sa.

Poslanec Miroslav Benko dodal, že primátorku považuje ešte aj za inteligentnú ženu. „Je to sen, čo som tu teraz počul a neviem, či sa mi sníva. My máme zahlasovať za to, čo bolo v prednáške? To snáď nie je pravda,“ uviedol. Primátorka následne reagovala na tieto fakty a sama priznala, že má veľa otázok. „Ja sama mám veľa otázok, prečo sa to to rozdávalo zasa počas rokovania. Prečo pripomienky komisie neboli zapracované a neboli súčasťou materiálu tak, ako majú byť stále. Ale myslím, že nám to vysvetlia,“ uviedla. Na návrh poslancov Ľudovíta Malagu a Juraja Hudáča bol napokon tento bod z programu stiahnutý. Ako situácia vlastne prebiehala si môžete pozrieť v našich videách.

Môže vás zaujímať:

Rokovanie na zastupiteľstve v Prešove ešte takmer ani nezačalo… A poslanec už po pár minútách navrhol prestávku!

Nepríjemnosti počas rokovania poslancov: Prešovské zastupiteľstvo narušili problémy poslanca aj primátorky!

Turčanová otvorene: Najviac problémov v meste spôsobuje doprava. 3 stavy, ktoré pozná asi každý Prešovčan!

Dusno cez rokovanie: Poslanec Hudáč o tom, aby sa nevysmievalo ľuďom!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM