Ľubomír Hudačko Správy

Medveď straší Prešov: Videný bol aj pri Mestskej hale, časť cyklochodníka je zavretá!

Medveď, ktorý sa pohybuje po Prešove bol videný aj neďaleko Mestskej haly. Mal by mať asi 150 kilogramov a preto opatrnosti nikdy nie je dosť. Na pozore by sa mali mať aj športovci v priľahlom cyklistickom chodníku. Polícia je v strehu, na odchyte sa pracuje.

Ilustračný obrázok k článku Medveď straší Prešov: Videný bol aj pri Mestskej hale, časť cyklochodníka je zavretá!
Zdroj: Webnoviny.sk

Najskôr bol v okolí obce Haniska, potom prešiel k časti Borkút. Pohyboval sa aj po uliciach Prešova.

Pohybuje sa tu od nedele

V stredu medveďa videl a natočil na mobilný telefón Prešovčan, ktorý išiel okolo mestskej haly skoro ráno okolo 5:00. Zábery im premietol, na čo policajti uzavreli časť cyklistického chodníka aj chodník pre peších pri mestskej hale medzi dvoma mostmi. Dôvodom je hustý porast kríkov, ktorý môže byť miestom, kde sa medveď ukrýva.

Ako potvrdil náčelník Mestskej polície v Prešove Ján Andrejko, už od nedele 10. 8. mali informácie, že toto zviera sa pohybuje v okolí mesta. Najskôr to bolo okolo ulice Zimný potok, ale prešiel až Pod Kamennú baňu a nevyhol sa ani štvorprúdovej komunikácii neďaleko velodrómu či športovej haly.

Majú povolenie na odstrel

Pri mestskej hale prešiel do kríkov a z tohto miesta ho zatiaľ nevidel nikto odísť. Ako povedal Andrejko, aj preto sú na tomto mieste policajné pásky a mestskí policajti počas celého stredajšieho dňa monitorovali okolie. „Je tam vysoká tráva a je nebezpečné niekoho tam posielať, takže sa nedá s istotou povedať, že tam naozaj je, no naposledy bol videný na tomto mieste,“ uviedol náčelník.

Na odstrel medveďa už má podľa jeho slov povolenie aj poľovnícke združenie a na jeho odchyte sa pracuje. Obyvatelia v spomínanej časti mesta by mali byť aj tak opatrní. Rovnako to platí aj pre návštevníkov neďalekého cyklistického chodníka, ktorý je u Prešovčanov veľmi obľúbeným priestorom na športové vyžitie.

Čítajte viac o nevítanej návšteve medveďa v Prešove!

AKTUALITA: Podľa najnovších informácií sa už medveďa, ktorý strašil Prešov, podarilo vypátrať a v súčastnosti je už mŕtvy. Prešovčania si tak môžu vydýchnuť. Šelmu zastrelili vo štvrtok ráno, viac sa dozviete TU!

tasr/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM