Ľubomír Hudačko Správy

Môžeme si vydýchnuť, medveď v Prešove doúradoval: Šelmu zastrelili!

Rozruch okolo medveďa, ktorý sa potuloval po Prešove môže pominúť. Niekoľko dní strašil obyvateľov a preto bolo vydané aj povolenie na odstrel. Napokon sa tak aj stalo, miestni obyvatelia si tak môžu vydýchnuť.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme si vydýchnuť, medveď v Prešove doúradoval: Šelmu zastrelili!
Zdroj: TASR

Vyzeralo to na pokračovanie honu na medveďa, veď ten sa od nedele 10.8. po Prešove ponevieral v niekoľkých oblastiach.

Videli ho pod Kamennou baňou či pri Mestskej hale. Polícia kvôli tomu časť cyklochodníka pri nej aj uzavrela a vyzývala miestnych obyvateľov aj športovcov, aby mali oči na stopkách a boli opatrní.

Avšak, strach môže pominúť. Náčelník Mestskej polície Ján Andrejko pre portál Prešov 24 prezradil, že zviera sa podarilo už eliminovať. Medveď je tak už mŕtvy. „Vo štvrtok ráno bola rozbehnutá ďalšia akcia, po ktorej bol medveď zastrelený. Pohyboval sa medzi Pražskou ulicou a Mestskou halou, tam si našiel ovocné sady. O piatej ráno bol však po predmetnej akcii mŕtvy,“ ubezpečil Prešovčanov náčelník, že strach zo zvieraťa je minulosťou.

O odstrel sa postaral poľovník z miestneho združenia Borkut Slavomír Petranin, ktorý medveďa zastrelil. „Medveď tu bol v blízkosti pozorovaný. Podľa predbežných odhadov má medvedica asi sedem rokov, do sto kilogramov a bola v zlom fyzickom stave,“ povedal Juraj Ciberej z Univerzity veterinárneho lekárstva v Košiciach.

Prešov 24/tasr

foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM