Ľubomír Hudačko Rôzne

Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete nájsť v Prešove

Kto by to už nepoznal. Takpovediac nákupné chúťky občas prídu na každého. A vtedy nastane čas vyraziť si do obchodov. V Prešove sa dajú nájsť pritom aj rôzne zaujímavé predajne. Pozrite si päť z nich, ktoré zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete nájsť v Prešove
Zdroj: Dnes24.sk

Raj pre muzikantov

Nie je tajomstvom, že Prešov je liaheň výnimočných hudobníkov. Aj preto je Hudobný Nástroj v Prešove obľúbeným obchodom a nástroje odtiaľ idú na dračku. Z diaľky viditeľný hmatník symbolizuje, že v predajni nájdete najmä gitary, ale rovnako tak aj husle, klávesové nástroje či dychové. Zvukári si pre zmenu zaobstarajú aj vhodné ozvučenie pre kapely, komba pre elektrické aj elektroakustické gitary a k dispozícii sú aj bicie súpravy. Ako nám v obchode potvrdili, teraz je to veľmi oblubený nástroj aj u dievčat. Navyše, je to jedna z mála predajní, ktorá je na tom istom mieste už 45 rokov.

Lietadlo priamo doma

Ak máte radi prácu, ktorá si vyžaduje pozorné oko a najmä trpezlivosť, tak pre vás bude vhodný nasledovný obchod. Predajňa Hobby Rc Modely v Prešove vás zaujme tovarmi pre nadšencov tohto druhu trávenia voľného času a na svoje si prídete pri skladaní lietadiel, áut, lodí, tankov, koptér, či pri ponuke plastových modelov. Nechýba ani modelová železnica a práve tieto lákadlá môžu byť vhodné vianočné darčeky pre vašich blízkych, ktorí sa podobnému koníčku venujú. V prípade nejasností vám personál, samozrejme, poradí k vašej spokojnosti.

Pralinkáreň

Vstupom do Vikinej čokoládovne sa dostanete do iného sveta. Čarovného, voňavého a sladkého. Každý, kto čokoládu ochutnal vie, že tejto slasti je ťažké odolať. A hlavne teraz, počas dlhých zimných večerov. Táto čokoládovňa je ešte niečím zvláštna. Dýchne na vás starý dobrý svet, na ktorý sme už zabudli, ale nosíme si ho ukrytý hlboko v duši. Retro obrázky, milé šáločky, pralinky balené ručne do krabičiek. Okrem bonbónov si odnesiete úžasný pocit, že ste sa na chvíľu zastavili v čase, že na vás dýchla atmosféra čias minulých, keď boli na seba ešte ľudia milí a úctiví a vzťahy boli hrejivé. To vás čaká v obchodíku Pralinkáreň v starom Kolégiu.

Poctivé farmárske potraviny

Farmársky obchod Náš dvor ponúka poctivé slovenské farmárske potraviny. Nájdete tu kvalitu vyberanú s ohľadom na chuť, tradičné spracovanie bez použitia rôznej chémie a náhrad s jasným pôvodom, tak ako sa to robilo za čias starých rodičov. Omámi vás príjemná vôňa a takisto vám vo veľkom budú jesť aj oči. Obchod so zdravou výživou tvorí slovenský pôvod a prirodzená chuť. V ponuke nájdete výrobky, ktoré neobsahujú žiadne “éčka“ alebo ich nutné minimum. Zakúpiť si teda môžete mäsové výrobky, čerstvú farmársku hydinu, čerstvé ryby, králiky, maslo, tvaroh, jogurty, syry, gazdovské mlieko, kváskový chlieb zo špaldovej múky a ďalšie pečivo. To všetko, ak navštívite predajňu na Slovenskej v Prešove.

Legendárne pirôžky

Kto by ich nepoznal? A kto by si ich aspoň raz v živote nedoprial? Legendárne ruské pirôžky blízko centra na Františkánskom námestí majú množstvo fanúšikov nielen v Prešove. Roky si na nich pochutnávame sa prijateľnú cenu a navyše aj primerane zasýtia. A nie je to žiadna nuda, každý deň sa strieda príchuť, takže vybrať si môžete od príjemnej obsluhy z čokoládovej, marmeládovej, tvarohovej či makovej. Je to ozaj jeden z najobľúbenejších obchodov v našom meste. Zábery z tohto obchodu má vo videoklipe dokonca aj hudobník Adam Ďurica. Samozrejme, okrem tejto maškrty si tu môžete kúpiť aj iné sladkosti, ale teplučký pirôžtek nahradí len máločo.

Môže vás zaujímať:

Mliečny bar, Automat… 5 legendárnych prevádzok zo socíku, ktoré sme navštevovali v Prešove

Prešovský Tuzex, luxus na ktorý mnohí spomínajú: Pamätáte ešte, od koho ste kupovali bony?

Keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma: 10 vecí, bez ktorých by Prešov nebol Prešovom

OBRAZOM: Aj takéto obchody môžete nájsť v Prešove
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM